O profesoară din Tulcea este bănuită că a întreținut relații intime cu un elev în vârstă de 17 ani, care este încadrat în grad de handicap mediu și se află în plasament. Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a deschis o anchetă în acest caz, relatează Mediafax.

Centru de plasamentFoto: Agerpres

Totul a ieșit la iveală după ce un angajat al unui centru de plasament din Tulcea, a trimis, joi, o scrisoare presei, povestind despre o posibilă relație intimă între o fostă profesoară și un elev de 17 ani.

„Prin intermediul acestei scrisori, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în instituția în care lucrez există un copil în vârstă de 17 ani, aflat în plasament la C.T.F.C.D. „Egreta” Tulcea, care are o relație neadecvată cu un cadru didactic din școala pe care o frecventează, respectiv din Școala Specială nr 14, Tulcea. Copilul se laudă că se întâlnește cu Mirela și că face tot felul de lucruri greu de imaginat și de înțeles”, se arată în scrisoarea celui care se recomandă ca fiind angajat al Centrului de Plasament.

Acesta mai spune că profesoara nu mai lucrează la școală, „pentru că doamna director de acolo a sfătuit-o să-și dea demisia, prin februarie, pentru a nu ieși cazul la iveala” și susține că relația între cei doi ar fi continuat.

„Ei tot se întâlnesc. Au fost văzuți împreună prin diverse locuri din oraș. Știe toată lumea despre acest lucru”, mai scrie autorul scrisorii.

Acesta susține că relația dintre cei doi ar dura de la începutul anului școlar și că ar fi fost cunoscută, dar ascunsă.

„Relația durează de la începutul anului școlar. Directoarea școlii a protejat-o pe angajată, dar nu s-a gândit că face rău copilului. După ce a plecat Mirela de la școală, copilul (…) povestea că directoarea îl chema în biroul ei și discutau tot felul de lucruri legate de relația dintre el și profesoară. (…) Menționez că șefa de centru l-a urmărit pe copil și a făcut mai multe anchete cu privire la aceasta relație nepotrivită, aflându-se în posesia mai multor materiale foto scoase din telefonul elevului și nu numai. Toate acestea au fost aduse la cunoștința doamnei director de la școala specială”, mai susține angajatul centrului, precizând și că profesoara respectivă ar dori să se reîntoarcă la școala unde învață elevul, din toamna acestui an.

Scrisoarea a ajuns la cunoștința directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea, Gabriel Marinov, care a declarat, joi, că a fost dispusă o anchetă în acest caz și a precizat că profesoara acuzată a demisionat, „fără să-și confirme vinovăția”.

„Din câte mi-a spus, directorul Școlii 14 a avut o discuție cu doamna respectivă. Doamna profesoară și-a dat imediat demisia fără să-și confirme vinovăția. A demisionat în luna ianuarie. Comportamentul care a atras atenția s-a petrecut în timpul vacanței de iarnă, sfârșitul lui decembrie, începutul lui ianuarie”, a spus Gabriel Marinov.

Potrivit acestuia, lucrurile se vor lămuri în urma anchetei, iar dacă povestea va fi confirmată, vor fi sesizate organele de anchetă.

„Nu am avut elemente concrete, doar suspiciuni. A avut loc o discuție telefonică la o oră mai târzie și a atras atenția, dar nu știm conținutul discuției, alte elemente care să ne fi pus în gardă.(…) În măsura în care ancheta pe care am dispus-o astăzi (joi – n.r.) confirmă, susține cât de cât cele ce se vehiculează cu siguranță vom face o sesizare către organul de anchetă”, a mai spus directorul DGASPC Tulcea.

Elevul care ar avea o relație cu profesoara are 17 ani împliniți și este încadrat în gradul de handicap mediu.