Procurorul general, Augustin Lazăr, a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcția de procuror șef la DIICOT pentru încă șase luni, în plin proces de examinare a candidaturii lui Felix Bănilă pentru post, propus de Tudorel Toader, relateazăG4Media.rope surse.

Daniel HorodniceanuFoto: Agerpres

Delegarea lui Horodniceanu pe post pentru încă șase luni s-a făcut în contextul în care pe 19 mai mandatul acestuia urmează să expire.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis luni către CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT, iar miercuri a fost pus în dezbatere publică proiectul de management al lui Oliver Felix Bănilă, fiind totodată efectuate verificări asupra candidaturii.

Potrivit calendarului aprobat de CSM, intervievarea candidatului va avea loc pe 5 iunie, urmând ca pe 6 iunie să fie transmis avizul către Ministerul Justiţiei.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care au susţinut interviurile la sfârşitul săptămânii trecute.