Echipa procurorului special Robert Mueller a recunoscut că nu îl poate inculpa pe Donald Trump, indiferent ce dovezi ar putea aduna împotriva lui în ancheta privind ingerinţa Rusiei, a declarat miercuri avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, transmiteAgerpres, care citează AFP.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Fostul primar al New York-ului a anunţat la CNN şi Fox News că echipa lui Robert Mueller, însărcinată să stabilească dacă a existat o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în cadrul alegerilor din 2016, a acceptat să se conformeze unui text al Departamentului de Justiţie.

Interpretarea juridică a acestui document, care nu a mai fost invocat până în prezent, este aceea că un preşedinte în exerciţiu nu poate fi inculpat.

"Tot ceea ce pot face ei este să facă un raport", a declarat Giuliani, care s-a alăturat echipei de avocaţi a lui Trump luna trecută.

"Ei nu pot inculpa. Cel puţin aşa au recunoscut faţă de noi după ce ne-am luptat ceva, au recunoscut asta", a adăugat avocatul.

Purtătorul de cuvânt al lui Robert Mueller, Peter Carr, a refuzat să comenteze declaraţiile lui Rudy Giuliani, făcute în ajunul împlinirii unui an de la desemnarea lui Mueller în postul de procuror special - 17 mai 2017.

Dacă acestea se confirmă, în cazul dovedirii unor acte imputabile lui Donald Trump, Robert Mueller nu va putea face nimic altceva decât să transmită un raport Departamentului de Justiţie, de care aparţine.