Mazăre, după condamnarea de 6 ani și 6 luni de închisoare: Mă felicit că am plecat din țară - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,1939joi 21 mar 2019

Mazăre, după condamnarea de 6 ani și 6 luni de închisoare: Mă felicit că am plecat din țară

de N.O. Miercuri, 16 mai 2018, 20:30
- a A+
Imagine
Fostul primar al Constanței Radu Mazăre se felicită că a plecat din țară, după ce Tribunalul Constanța l-a condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni de abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate. Acesta își exprimă, totodată uluirea și consternarea față de sentință."Sunt uluit și consternat de sentința nedreaptă dată de judecător. Nu reușesc să înțeleg, la prima acuzație, cum este posibil ca pentru aceeași presupusă infracțiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel București (sentința numărul S.P.148/FI/10.07.2017) și să fiu condamnat la 4,6 ani de pușcărie de Tribunalul Constanta (S. P. 253/16.05.2018)? Repet, aceeași acuzație, același teren, însă în două dosare diferite, o instanță mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel București și alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanța", arată fostul primar al Constanței prin intermediul unei scrisori remisă, miercuri, presei, prin avocatul său, relatează Mediafax.

Mazăre mai afirmă că i se pare "halucinant" și faptul că DNA i-a întocmit două dosare cu același subiect, "contrazicând principiile de drept".

"Așa mi se pare și acum halucinant să am două sentințe opuse tot pe aceeași infracțiune cu același subiect! Dosarul de la Tribunalul Constanța, unde am luat această condamnare este public, poate fi consultat oricând, și oricine poate constata că toți functionarii primăriei, consilierii locali și evaluatorii implicați în vânzarea respectivelor terenuri au declarat că procedura vânzării a fost cea legală, și-au asumat-o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local și până la notar, fără ca eu sa fi intervenit în derularea ei", a mai explicat fostul edil.

Potrivit lui Radu Mazăre, primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local.

"Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat. în cazul celorlalte două abuzuri, situația este identică: primarul nu a influențat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit și nu a cerut nimic. Și totuși sunt acuzat și condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de niște evaluatori profesioniști! În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit și incontrolabil pentru Servicii, ca atare o țintă permanentă a Poliției Politice din România!", a mai declarat Mazăre, felicitându-se pentru faptul că a ales să plece din țară.

"În atare situație concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiția poate și achita și condamna o persoană în același timp, pentru exact aceeași acuzație, cu acelasi obiect, dar în doua dosare diferite!", a arătat Mazare, în scrisoarea pe care a trimis-o din Madagascar.

Tribunalul Constanța a dispus, miercuri, condamnarea lui Radu Mazăre la trei ani și șase luni de închisoare, respectiv la patru ani și șase luni de închisoare, pentru înstrăinarea unor terenuri din stațiunea Mamaia la prețuri subevaluate. De asemenea, el a mai fost condamnat la pedeapsa închisorii de doi ani şi șase luni pentru că nu a luat măsura suspendării unor funcționari publici. Instanța a contopit pedepsele cu închisoarea stabilite și i-a aplicat lui Radu Mazăre pedeapsa cea mai grea, de patru ani şi șase luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse - de doi ani, în final el având de executat pedeapsa închisorii de șase ani şi șase luni, executare în regim de detenție.

În plus, în cazul său a fost luată și pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, între care și cel de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale. În același timp, Mazăre a fost achitat de acuzația de abuz în serviciu.

Decizia Tribunalului Constanța nu e definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

4731 de afisari


Lol
HP [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 21:09
+14/14
Da mai Radule, asa o fi cum spui tu.

Dar am si eu o intrebare, prosteasca:

In tara asta, tu ce zici, se fura ? S-a furat pana acum ?

Ca daca nimeni nu fura, nici tu, nici Bica, nici Udrea, nici Voiculescu, nici Ponta - inseamna ca suntem niste tampiti cu totii.

Iar daca nimeni nu fura, de ce a ajuns Romania in halul asta ?

Daca toti sunteti buni si cinstiti si competenti, de ce au plecat 6 milioane de romani ?

De ce avem carute pe drumuri, de ce nu avem drumuri, de ce avem spaga, de ce avem incompetenta in administratie, de ce nu traim si noi bine, ca altii, mai Radule ?
Sa nu fim dezamagiti...!
scaraotchi [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 21:35
+8/8
Prins in mrejele vietii de huzur din Madagascar, schilodul de Mazarel va lua in greutate fara doar si poate... Asta si asteapta Big Chief si intreg tribul de bastinasi. La prima sarbatoare locala, il vor pune pe protap cat ai zice ''peste''...

Avertisment: Situatia se poate repeta si peste ocean, in Costa Rica...!
inca 17 comentarii comenteaza