Valer Dorneanu, șeful Curții Constituționale, se află în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea (Digi 24) - Hotnews Mobile
1 € 4,7559 1 USD 4,1941vineri 22 feb 2019

Valer Dorneanu, șeful Curții Constituționale, se află în Rusia, deși MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea (Digi 24)

de R.M. Miercuri, 16 mai 2018, 17:24
- a A+
Imagine
Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, se află în Rusia, unde participă la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, deși ministerul român al Afacerilor Externe i-a recomandat să nu efectueze această vizită, scrie Digi24.ro .Deplasarea nu figurează pe site-ul CCR, dar a fost confirmată pentru Digi24.ro chiar de şeful instituţiei.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a declarat Valer Dorneanu, citat pe site-ul televiziunii de știri, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Surse citate de Digi24.ro declară că Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia.

Ce explicații are Valer Dorneanu: "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate (...) După primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite".

Sursele citate spun însă că "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.

Forumul Juridic Internaţional, pentru care şeful CCR s-a deplasat la Sankt Petersburg, are loc anual, începând din 2011 şi, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat "este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Federaţia Rusă şi a preşedintelui Federaţiei Ruse".
7257 de afisari


Tradare pe fata!
Muncitorul [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 17:29
+81/89
Valer Cacarean s-a dus sa ia lumina de la taicu' Putin si sa afle cum sa ingenuncheze Romania mai repede.
Ar trebui arestat acest specimen!
Primeste "recomandari"...de la Putin
DEMA GOGU' [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 17:32
+55/55
cum sa judece viitoarele dosare ! E miza mare in cazul demiterii lui Kovesi si a modificarii legilor justitiei ,in favoarea lui Dragnea.
Tov. Dorneanu fost procuror comunist, si-a aratat adevarata față.
inca 41 de comentarii comenteaza