Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah pentru consultări. Ambasadorii altor trei țări UE urmează să revină în Palestina - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2322joi 18 apr 2019

Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah pentru consultări. Ambasadorii altor trei țări UE urmează să revină în Palestina

de N.O. Miercuri, 16 mai 2018, 14:49
- a A+
Imagine
Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineaţa la Ramallah pentru consultări, a informat ambasada statului Palestina în România, potrivit Agerpres. Pe langă ambasadorul din România, Autoritatea palestiniană a anunțat miercuri rechemarea ambasadorilor din Austria, Ungaria și Cehia, care au trimis reprezentanţi la ceremonia israeliano-americană de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, a anunțat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene, relatează AFP.Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate.

Primul reprezentant rechemat a fost ambasadorul în SUA.

Reprezentanții celor patru țări UE au luat parte la ceremonia cu delegația SUA la Ministerul israelian de Externe duminică, cu o zi înainte de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și de a transfera ambasada SUA, instalată anterior în Tel Aviv, a ofensat palestinienii.

Forţe israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza, în timpul unor proteste față de inaugurarea la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite în Israel.

Guatemala și-a inaugrat miercuri ambasada din Ierusalim, la două zile distanță de la ceremonia de deschidere a misiunii diplomatice a SUA, mișcare ce a declanșat furia palestinienilor și critici internaționale.

2579 de afisari


Avem numai idioti in Guvern
emil bobu [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 16:03
+20/30
Va asteptati la ceva bun din partea PSD? Daca da, sunteti nebuni.

Vreti sa faca dinozaurul comunist Mele ceva constructiv pentru Romania? Sunteti nebuni, omul asta a facut ce a putut ca sa saboteze alegerile.

M-as mira ca pana in 2020 sa nu fi ofensat intreaga lume araba.
cum, a plecat deja?
don Semaca [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 16:01
+16/18
s-a grabit ...ca ar fi vrut duamna Viorica sa-i prezinte profunzimile absconse ale situatiei si sa-i "reaminteasca angajamentul Romaniei de a sprijini eforturile comunitatii internationale in gestionarea provocarilor cu care se confrunta contextul regional deosebit de complicat".
inca 22 de comentarii comenteaza