Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineaţa la Ramallah pentru consultări, a informat ambasada statului Palestina în România, potrivit Agerpres.Pe langă ambasadorul din România, Autoritatea palestiniană a anunțat miercuri rechemarea ambasadorilor din Austria, Ungaria și Cehia, care au trimis reprezentanţi la ceremonia israeliano-americană de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, a anunțat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate.

Primul reprezentant rechemat a fost ambasadorul în SUA.

Reprezentanții celor patru țări UE au luat parte la ceremonia cu delegația SUA la Ministerul israelian de Externe duminică, cu o zi înainte de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și de a transfera ambasada SUA, instalată anterior în Tel Aviv, a ofensat palestinienii.

Forţe israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fâşia Gaza, în timpul unor proteste față de inaugurarea la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite în Israel.

Guatemala și-a inaugrat miercuri ambasada din Ierusalim, la două zile distanță de la ceremonia de deschidere a misiunii diplomatice a SUA, mișcare ce a declanșat furia palestinienilor și critici internaționale.