Debutul Simonei Halep la Roma (Premier 5) trebuie să fie unul solid, adversara fiind pe măsura importanței turneului. Naomi Osaka i-a "lăsat" Simonei doar trei game-uri în ultima confruntare directă (6-0, 6-3, în semifinalele din acest an de la Indian Wells), iar lucrurile sunt clare atunci când vine vorba de alegerea strategiei de joc: Halep trebuie să fie agresivă, să conducă (pe cât posibil) schimburile, să nu o lase pe niponă să-și etaleze jocul în forță. Disputa, prima a zilei de pe "Pietrangelo", va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2 de la ora 12:00 (ora României).

Simona HalepFoto: madrid-open.com

Azarenka a simțit pe propria-i piele ce înseamnă să nu te ajute serviciul împotriva niponei: Naomi a intrat rapid în minge, a speculat vulnerabilitățile serviciului al doilea și a făcut multe break-uri.

"Protejată" de un serviciu puternic, Osaka își poate duce la îndeplinire planul tactic, unul bazat pe lovituri în forță. Forehand-ul este de departe lovitura de "paradă" a asiaticei, explozia dreptei lăsându-le pe adversare fără timp de reacție.

Dacă nu va fi ajutată de primul serviciu, Simona trebuie să pună mult kick pe cel de-al doilea, să încerce pe cât posibil să o incomodeze pe puternica sa adversară.

Este nevoie să se afle cât mai mult la conducerea raliurilor, să "simtă" contre-pied-urile (japoneza nu este cel mai bun exemplu de mobilitate din circuit) și să deschidă cât mai mult terenul (Naomi să fie obligată să lovească mult din deplasare).

De asemenea, este nevoie de mult topsin pe forehand, astfel încât mingea să "fugă" de adversară. Sunt de evitat schimburile cu lovituri puternice (în special de pe mediană), acolo unde Osaka este în mod evident în avantaj grație puterii sale superioare.

Simona nu are nevoie să se ia la "trântă" cu Naomi la capitolul putere de execuție, ci trebuie să joace inteligent, să speculeze din plin capitolul cel mai vulnerabil din "puzzle-ul" oferit de adversară: mobilitatea.

Simona Halep vs Naomi Osaka în turul doi

Ultima întâlnire directă dintre Halep și Osaka nu este una de care Simona să-și aducă aminte cu prea mare plăcere: nipona a învins-o la Indian Wells în semifinale (în acest an) cu același scor cu care a învins-o pe Victoria Azarenka în primul tur de la Roma (6-0, 6-3). Pentru cei interesați, mai multe detalii aici.

Halep vs Osaka 3-1

Indian Wells, 2018: 6-0, 6-3 pentru Naomi Osaka

Australian Open, 2018, 6-3, 6-2 pentru Simona Halep

Miami, 2017: 6-4, 2-6, 6-3 pentru Simona Halep

Roland Garros, 2016: 4-6, 6-2, 6-3 pentru Simona Halep.

Competiția italiană face parte din categoria "Premier 5" la WTA și Masters la ATP. Turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport, în timp ce unele meciuri vor fi LiveText pe HotNews.ro. Este ultimul turneu important pregătitor pentru Roland Garros (27 mai - 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului.