Cristian Țopescu și vocea de Zeccceeeee s-au stins. Moartea comentatorului sportiv care făcea victorie din orice înfrângere. În comunismul rece - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016sâmbătă 16 feb 2019

Cristian Țopescu și vocea de Zeccceeeee s-au stins. Moartea comentatorului sportiv care făcea victorie din orice înfrângere. În comunismul rece

de Eugen Istodor Marţi, 15 mai 2018, 17:16
- a A+
Imagine
Cristian Țopescu era comentator sportiv. Avea un dar rar: vocea. Da, vocea lui te ungea pe suflet. De ce era nevoie de așa ceva? Pentru că era comunism și urât în viața noastră. Pentru că sportul românesc a fost plin de înfrângeri.Sincer, pe vremea comunismului am fost mai mult puști. Dar la TV mă uitam. Pentru că de acolo venea vocea lui Țopescu. În afară de "Gala desenelor animate" și muzica de la Teleenciclopedia, eu nu țin minte de la Tv altceva decât vocea lui Țopescu.

Și vocea lui mi-a dat mereu sentimentul victoriei. Era de zeccccce! A fost rar cu adevărat Victorie. Cu Nadia, vă amintiți:
Țopescu ne făcea să trăim victoria, chiar când era adâncă înfrângere. Aflam după o zi-două că, de fapt, România din nou pierduse. Vocea lui Țopescu era o mare vrăjeală.

Cum vrăjea? Tonalitatea de mângâiere pe creștet. Era paternă, era încurajatoare. Era înfrângere acolo pe teren, dar știa să ne spună cuvinte care îmbunau lucrurile.
Era și mai mult: Țopescu nu-și dădea drumul la gură fără el, nu bălmăjea. Vorbea direct, plin de informație. Și era comunism, fără internet. Era comunism, cu cenzură.Țopescu s-a dus. În mintea mea vocea lui rămâne. Ia spune-mi, tu, o poți uita?
6031 de afisari


Nu numai vocea
Marius [anonim], Marţi, 15 mai 2018, 17:34
+22/24
Nivelul cultural, abundenta de informatii sportive , abundenta de informatii non-sportive despre zona, tara, orasulu unde se petrecea o competitie, polivalenta sportiva ( era capabil sa comenteze aproape orice sport). Imi aduc aminte prin anii 90 cand eram copil, Topescu comenta nu stiu ce meci care se tinea in Elvetia si povestea niste intamplari de acolo si nu-mi venea sa cred cata bunastare aveau oamenii aia in comparatie cu noi. Pe vremea aceea, nu te primea nimeni fara viza si toate informatiile le mai aflai de la TV.
Ramas bun...
Sebycopilu [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 0:08
+4/4
...celui mai bun comentator sportiv din istoria Romaniei! Odihneste-te in pace Maestre!
inca 6 comentarii comenteaza