Sarea. Mit și realitate: Și dacă tot ce știi despre sare este greșit? - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016duminică 17 feb 2019
​Recomandare de lectură

Sarea. Mit și realitate: Și dacă tot ce știi despre sare este greșit?

de A.V. Luni, 7 mai 2018, 9:13
- a A+
Imagine

Cu totii am auzit recomandarea: daca vrei sa ai o inima sanatoasa, nu manca mai mult de o lingurita de sare pe zi.Dupa ce a citit si analizat peste cinci sute de studii stiintifice ca sa clarifice impactul sarii asupra tensiunii arteriale si a bolilor de inima, autorul a ajuns la o concluzie surprinzatoare: marea majoritate a oamenilor nu trebuie sa-si controleze aportul de sare. De fapt, pentru cei mai multi dintre noi, ar fi mai avantajos sa consume mai multa sare. Citind cartea aceasta, vei afla ca:

Prea putina sare…
* te poate face sa jinduiesti dupa zahar si carbohidrati rafinati;
* aduce organismul intr-o stare de semiinfometare;
* poate provoca rezistenta la insulina, cresterea greutatii, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renala cronica si cresterea pulsului si chiar a tensiunii arteriale.

In schimb, consumand cantitatea de sare de care organismul tau are nevoie:
* poti obtine o ameliorare generala a starii tale, de la somn, energie si concentrare mentala pana la forma fizica, fertilitate si performantele sexuale;
* poti sa previi multe boli cronice, printre care bolile de inima.

Dr. DiNicolantonio ne arata cum putem readuce sarea in alimentatie cu ajutorul programului sau in cinci etape, pentru a ajunge la un aport optim pentru organism.

"Dr. DiNicolantonio ne prezinta un punct de vedere rational in ceea ce priveste sarea. Acest text extrem de bine documentat ne alunga in sfarsit sentimentul de vinovatie pe care-l avem cand consumam sare, o substanta esentiala pentru sanatatea noastra." – Dr. David Perlmutter, autorul cartii Alimente care ucid creierul

"In aceasta noua carte, autorul demonteaza mitul stravechi potrivit caruia sarea este cauza bolilor cardiovasculare. In acelasi timp, face recomandari excelente pentru un regim alimentar sanatos pentru inima, care iti va delecta papilele gustative! Daca vrei sa afli adevarul despre sare, trebuie sa citesti cartea de fata." – Dr. Josh Axe, autorul cartii Mananca murdar

"De zeci de ani, doctorii recomanda scaderea consumului de sare, dar in aceasta carte surprinzatoare, dr. DiNicolantonio explica de ce acest sfat aparent bine informat este, de fapt, gresit." – Dr. Robb Wolf, autorul cartii Paleo Solution

Dr. James DiNicolantonio este doctor in farmacologie si cercetator in domeniul bolilor cardiovasculare la Institutul Inimii Saint Luke din Kansas City, Missouri. Om de stiinta respectat si bine-cunoscut pe plan international, el a avut contributii insemnate la politicile de sanatate si in literatura medicala.

17792 de afisari


Cum asa ?
meloman [utilizator], Marţi, 8 mai 2018, 8:53
+17/23
"Ce sa mai spun de copii care vor creste fara retard mintal datorat lipsei de sare in primi ani de viata."

Poti sa dovedesti afirmatia ? Ca mie mi se pare din categoria vaccinurile cauzeaza autism.
Aceasta carte promoveaza pseudostiinta
qbic [utilizator], Luni, 7 mai 2018, 20:23
+16/28
Nu are nici un merit stiintific. Sfaturile cuprinse in ea contrazic recomandarile expertilor. Cei care lauda cartea sunt la randul lor pseudoexperti.

De exemplu Rob Wolf promoveaza dieta paleo, o dieta la moda care insa se bazeaza pe premise gresite ( ca nu suntem adaptati la consumul de cereale) si elimina categorii intregi de alimente din dieta considerandu-le periculoase, de exemplu cerealele, cartofii, leguminoasele.

David Perlmutter este unul dintre acei guru care sperie lume cu glutenul, mai nou sustine ca bolile psihice sunt cauzate de gluten !!!

E la moda acum sa scrii carti sau sa dai sfaturi impotriva curentului, sa te dai rebel, sa creezi iluzia oamenilor ca le spui adevarul tinut ascuns de Big Pharma sau de establishment. Se bazeaza pe naivitatea, ignoranta si setea de senzational a publicului.

Mereu vor aparea "experti" care ne vor spune ca doctorii se inseala si ca ei detin adevarul, Pe care il poti afla bineinteles doar contra cost cumparandu-le cartea.

Pana una alta iata ce zic adevaratii experti

But Public Health England (PHE), speaking out as promotion of DiNicolantonio’s book gathered pace in the UK, said his advice was not only wrong but dangerous. Prof Louis Levy, head of nutrition science at PHE, said: “Diet is now the leading cause of ill health. By advocating a high-salt diet this book is putting the health of many at risk and it undermines internationally recognised evidence that shows a diet high in salt is linked to high blood pressure, a known risk for heart disease.
https://www.theguardian.com/science/2017/aug/08/a-danger-to-public-health-uproar-as-scientist-urges-us-to-eat-more-salt
inca 76 de comentarii comenteaza