Persoanele de 35 de ani sunt mai puţin optimiste cu privire la viitor decât cele de 55 de ani, iar acest lucru sfidează logica, se arată într-o analiză a Saxo Bank remisă, marţi, Agerpres.

TineriFoto: RePatriot

"Vă rog să-mi explicaţi cum se poate ca un om de 35 de ani să fie mai puţin optimist cu privire la viitor decât unul de 55 de ani! Sfidează logica, natura şi raţiunea. Este cazul tinerilor care simt durerea actualei realităţi economice: este greu să găseşti un loc de muncă decent sau chiar un interviu pentru un loc de muncă atunci când ai nevoie de un doctorat ca să poţi începe. Tinerii sunt tot mai îndatoraţi de costurile educaţiei şi sunt excluşi de la posibilitatea de a urca pe scara proprietăţii imobiliare", susţine Steen Jakobsen, economist şi CIO la Saxo Bank.

În afară de asta, spune el, tehnologia cu care au crescut nu-i eliberează, ci le oferă doar distracţii fără sens în spaţiul social media. "Am permis economiei bazate pe piaţă să fie înlocuită de politica intervenţionistă a băncii centrale, o înfrângere a agendei globalizatoare, aproape nicio discuţie legată de modul de soluţionare al inegalităţii, crearea celor mai nefericiţi tineri din istoria modernă şi am permis monopolurilor să se dezvolte în câteva sectoare de creştere care au performanţă - deseori numai în detrimentul altora. Asta nu înseamnă că nu există opţiuni sau că nu există speranţă", a mai arătat oficialul Saxo Bank.