Netflix vrea să atragă fonduri în valoare de 1,5 miliarde de dolari, prin intermediul unei a doua emisiuni de obligaţiuni în mai puţin de un an, pentru a-şi finanţa extinderea rapidă a conţinutului original, transmite Reuters, citată de news.ro.

Logo NetflixFoto: Wikipedia

Compania de streaming video, care a atras 1,6 miliarde de dolari în octombrie anul trecut, a cheltuit agresiv pe conţinut original pentru a susţine creşterea numărului de abonaţi în întreaga lume.

Netflix a depăşit cu mult estimările analiştilor de le Wall Street referitoare la creşterea numărului de abonaţi în primul trimestru, datorită show-urilor originale Altered Carbon şi Jessica Jones, iar compania a anunţat că va cheltui aproape 8 miliarde de dolari pe conţinut, până în 2018.

Compania a mai raportat recent că la sfârşitul primului trimestru avea datorii de 6,5 miliarde de dolari şi că se aşteaptă la un flux de capital liber negativ în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit raportului financiar, Netflix avea la sfârşitul primului trimestru rezerve de numerar de 2,6 miliarde de dolari. Compania a anunţat luni că fondurile obţinute prin noua emisiune de obligaţiuni vor fi utilizate pentru activităţi generale, care ar putea include achiziţii şi producţie.