Platforma foto online Flickr a fost cumpărată de compania SmugMug, care promite să revitalizeze serviciul, informează USA Today, citat de news.ro. Don MacAskill, CEO al SmugMug, a declarat că este hotărât să readucă la viaţă uitatul serviciu foto online, pionier în domeniu, care găzduieşte fotografii şi permite utilizatorilor să interacţioneze.

HotNews.roFoto: Hotnews

SmugMug, companie independentă, va menţine Flickr ca o comunitate de sine-stătătoare a fotografilor profesionişti şi amatori şi îi va oferi resursele necesare, a mai spus MacAskill.

El a refuzat să dezvăluie termenii achiziţiei care a fost făcută săptămâna aceasta.

„Flickr este o comunitate minunată, formată din unii dintre cei mai pasionaţi fotografi din lume. Este un produs fantastic şi un brand iubit, care livrează zeci de miliarde de fotografii pentru sute de milioane de oameni din lume. Flickr a supravieţuit şi este esenţa întregii structuri a internetului”, a afirmat MacAskill.

Acordul a pus capăt mai multor luni de incertitudine pentru Flickr, platformă a cărei soartă a fost nesigură de când, anul trecut, Yahoo a fost cumpărat de Verizon pentru 4,5 miliarde de dolari şi s-a alăturat AOL în subsidiara Oath a Verizon.

Flickr a fost fondată în 2004, de Stewart Butterfield şi soţia lui de la acea vreme, Caterina Fake, şi a jucat un rol central în viaţa culturală şi socială a internetului. Pe baza fotografiilor publicate în conturi, oamenii interacţionau prin comentarii. A fost vândută către Yahoo, un an mai târziu, pentru 35 de milioane de dolari. Aplicaţia mobilă a Flickr a fost lansată în 2009, însă funcţiona destul de greoi.

În ultimii ani, serviciul a stat în umbra Facebook şi Instagram, dar şi a unor platforme lansate de Google şi altele.

Peste 75 de milioane de fotografi sunt înregistraţi pe Flickr şi mai mult de 100 de milioane de utilizatori unici publică zeci de miliarde de imagini.

În luna martie a acestui an, Flickr a înregistrat 13,1 milioane de vizitatori unici, faţă de 10,8 milioane, cât a înregistrat cu un an în urmă, potrivit comScore.

Fondată în 2002, de Chris şi Don MacAskill (tată şi fiu), SmugMug este dedicată fotografilor profesionişti şi are milioane de clienţi.

Don MacAskill a declarat într-un interviu acordat USA Today că modelul SmugMug funcţionează pentru business. „Nu exploatăm fotografiile clienţilor noştri pentru a vinde informaţii celui care dă mai mult sau pentru a-i face ţinte ale campaniilor publicitare”.