Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

HotNews.roFoto: Hotnews

Social-Politic:

  • Scrisoarea unui adolescent din România către părinţii lui. ”Ceea ce nu ştiu şi nu înţeleg, de când mă mai uit şi la ştirile voastre plictisitoare, este de ce există o diferenţă aşa de mare între oamenii normali, ca noi, şi cei care ne conduc, ăia care apar la televizor”. O scrisoare așa cum numai Mihnea Măruță poate scrie.
  • Cel mai tare din parcare. Orădeanul Alexandru "Tinu" Hora (44 de ani) știe să pună faianță și gresie, să ridice o casă din temelii și să manevreze un buldozer. Viața l-a provocat să o tot ia de la zero și a vrut să se asigure că va avea mijloacele să o facă. O poveste despre ambiție, transpirație, eșec dar care în final se termină fericit.
  • Tot ce trebuie să știi despre cum a ajuns Olivia Steer să ia premiu pentru sănătate. În țara afectată de o epidemie de rujeolă soldată cu 49 de morți, o asociație de sănătate, condusă de o vedetă Kanal D, a hotărât miercuri, 18 aprilie, să o premieze pe Olivia Steer pentru „rolul activ în societate”. Premierea a avut loc în cadrul „Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, eveniment la care au participat și nume grele din sistemul sanitar, precum Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, și Carmen Orban, managera Institutului Clinic Fundeni.
  • O plonjare în România ezoterică. Când realitatea nu ne mai satisface, ne alină misticul - peste 60% dintre români spun că urmăresc horoscopul, iar aproape 80% sunt convinși că minunile există. Ionuț Codreanu, a plonjat în emisiunile ezoterice din prime-time - împreună cu Neti Sandu de la Pro TV și cu bioenergoterapeuții & numerologii de la Antena3 și B1TV - și a ieșit de-acolo cu datorii karmice care se vor stinge abia după a noua lui reîncarnare deși, în general, îi merge bine
  • Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. Noua ordine financiară Manolescu&Vosganian presupune ca neplata cotizației să ducă la suspendare. Este una din practicile reclamate de către Lungu în confruntarea cu Manolescu. Practică având rezultat și alte suspendări, precum Eugen Simion, Nicolae Breban. Suspendările au creat imagine proastă, dihonie și nervi. Stare în care se află Uniunea astăzi în plină campanie de alegeri. Am fost aproape de această luptă.

Economic

  • Scrisoarea Guvernatorului. Care sunt posibilele soluții la plafonarea dobânzilor și cum arată ea la nivelul UE. Dacă citiți documentele atașate, veți înțelege cum e de fapt cu DAE și de ce rata DAE se calculează doar la acordarea creditului, astfel încât impunerea unui plafon al DAE pentru creditele în stoc nu este posibilă.
  • Discursul naționalist al PSD continuă. Liviu Dragnea a găsit la Antena 3 vinovații pentru creșterea inflației: Companii cu capital străin care vor să profite că veniturile românilor au crescut

Nu e apă, ci lavă vulcanică:

Bonus:

  • 10 predicții SF care au devenit realitate:

  • 10 moduri in care poti ofensa pe cineva, fara sa stii:

  • TED Talks. Michael Shermer despre credinta in bazaconii

De ce o vad oamenii pe Fecioara Maria intr-un sandvis cu branza sau aud versuri demonice in "Stairway to Heaven"? Cu ajutorul muzicii si imaginilor, scepticul Michael Shermer arata cum ne convingem sa credem - si trecem cu vederea faptele

Voi ce ați citit/văzut interesant zilele astea?