UE interzice dublul standard la alimente. Comisia Europeană a decis interzicerea dublului standard la alimente şi produse nealimentare în întreg blocul comunitar, după numeroase reclamaţii şi presiuni făcute de ţările din centrul şi estul Europei.Giganţii din industria alimentară, cosmetică sau chimică nu vor mai putea vinde mărfuri cu aceeaşi denumire şi ambalaj, dar cu diferite standarde de calitate, în vestul şi estul Europei.Pentru a se asigura că standardul unic de calitate va fi respectat, CE va impune amenzi în cuantum de 4% din cifra de afaceri anuală a companiilor care vor încălca interdicţia, relatează Romanialibera.

actualitateFoto: Hotnews

Artist clujean, singurul din România la Art Brussels, arată cum a digitalizat mii de instantanee comuniste din Cluj. Artistul clujean Răzvan Anton e singurul artist român invitat la ediţia aniversară de 50 de ani a târgului internaţional de artă contemporană Art Brussels.Cunoscut ca unul dintre cele mai mari târguri de artă contemporană din Europa, Art Brussels are loc în acest an între 19 și 22 aprilie și găzduiește nu mai puțin de 180 de galerii din întreaga lume, și peste 2.000 de artiști consacrați și tinere talente.Galeria Eastwards Prospectus e singura galerie românească selectată de comitetul curatorial al festivalului, și va fi reprezentată de artistul Răzvan Anton, cu o serie de lucrări novatoare din sfera artei New Media, la secţiunea Discovery, potrivit Actualdecluj.

Comentariu DW: O caricaturală discriminare pozitivă. Adevărata problemă nu este ministrul Valentin Popa. El e doar un agent mai lipsit de pudoare al viciilor tolerate care au cuprins de multă vreme școala din România. Toată lumea s-a ocupat până acum de repartizarea fondurilor către universități, semnalând o diminuare a locurilor pentru universitățile mari, cele care au totuși o tradiție și care mai apar și în clasamentele mondiale, fie și în josul listei. Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru semnala primul anomalia prin care fonduri alocate până acum universităților cu rezultate recunoscute au fost distribuite către universități noi din provincie, așa cum este cea de la Suceava de unde provine ministrul Popa, conform Deutsche Welle.

Spionul din maşină: ca să-ţi reduci preţul la RCA şi CASCO, îţi bagi singur iscoada electronică în automobil. Vestea bună: costul poliţei de asigurare ar putea scădea cu până la 40%. Vestea rea: pentru ca vestea bună să fie valabilă şoferii vor trebui să accepte montarea pe maşină a unui dispozitiv electronic, care să le monitorizeze stilul de condus.Şoferii care conduc prudent ar putea fi răsplătiţi cu reduceri consistente la asigurarea maşinii. Aplicaţia denumită Telematics, folosită de mai mulţi ani în ţările vestice, ar putea aduce avantaje atât pentru societăţiile de asigurări, cât şi pentru şoferii care acceptă să li se monitorizeze comportamentul în trafic, cu ajutorul unui dispozitiv electronic montat pe maşină, precizează Adevarul.

Lupescu își face campanie însoțit de șefii PSD ai Consiliilor Județene. Împins de la spate de simpatia publică și de politic, Lupescu se consideră favorit detașat și adevărul e că dacă va pierde, asta va însemna că administrația Burleanu a făcut pentru cluburi lucruri importante. Conform presei locale, Lupescu s-a declarat de acord cu proiectul prezentat ad-hoc de entuziastul responsabil cu sănătatea publică. Ionuț Lupescu a mers la cluburile mici, care depind de finanțarea locală, alături de șefii Consiliilor Județene și de primari.Aceasta a fost înțelegerea sa cu Liviu Dragnea, potrivit Tolo.

Sancţiunile ruseşti împotriva SUA, un fel de "Goodbye, America". Metalele rare, medicamentele şi produsele IT sunt, între altele, vizate de riposta Rusiei la sancțiunile americane. Însă Moscova sancţionează inclusiv aliaţii Americii. "Scrisoarea de rămas bun", sau "Goodbye, America", scrisă în 1985, a fost cândva un hit al trupei rock sovietice "Nautilus Pompilius". Un imn melancolic al generației "perestroika", pro-occidentale, în care se vorbea despre despărţirea de mitul american: "Blugii tăi uzaţi nu mă mai încap. Multă vreme, învățați am fost să iubim ale tale fructe interzise". Proiectul de lege care a fost discutat luni în cadrul unei sesiuni de urgență a Dumei de Stat, ar putea fi, de asemenea, numit "Goodbye, America", pentru că reflectă fidel versurile de mai sus, în sensul în care "fructele" americane ar putea fi interzise din nou în Federaţia Rusă, relatează Deutsche Welle.

Românul care a traversat înot Canalul Mânecii atacă fluviul Mississippi. Iancu Avram vrea să parcurgă fluviul Mississippi de la izvoare la vărsare, aşa cum anul trecut a fost primul român care a străbătut înot Dunărea, pe o distanţă de aproape 3.000 de kilometri, fără costum de neopren. El susţine că dacă anul trecut a mers pe urmele „Pilotului de pe Dunare”, romanul lui Jules Verne, de această dată doreşte să pornească pe urmele „Aventurilor lui Huckleberry Finn”, de Mark Twain. Fluviul Mississippi are 3.730 kilometri, fiind cu 1.000 de kilometri mai lung decât Dunărea, şi este mai dificil de străbătut, spune înotătorul, potrivit Adevarul.