Senat: Profesia de avocat, compatibilă cu activităţi în învăţământul superior de orice profil - Hotnews Mobile
1 € 4,7584 1 USD 4,2306luni 22 apr 2019

Senat: Profesia de avocat, compatibilă cu activităţi în învăţământul superior de orice profil

de I.R. Luni, 16 aprilie 2018, 18:22
- a A+
Imagine
Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă în baza căreia exercitarea profesiei de avocat devine compatibilă cu activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior de orice profil. Potrivit prevederilor actuale, profesia de avocat este compatibilă doar cu activităţile şi funcţiile didactice din învăţământul juridic superior, transmite Agerpres.De asemenea, conform modificărilor adoptate de Senat, profesia de avocat ar urma să devină compatibilă şi cu activităţile în domeniul cercetării ştiinţifice sau al creaţiei intelectuale.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari de la USR, PNL, UDMR, PSD.

"Forma actuală a Legii nr. 51/1995 prevede compatibilitatea exercitării profesiei de avocat cu activităţile şi funcţiile didactice în învăţământul superior, însă numai în învăţământul juridic superior. Având în vedere că aceste compatibilităţi ale profesiei de avocat sunt prevăzute limitativ de lege, deducem că sunt de strictă interpretare şi fac ca exercitarea concomitentă a unei funcţii didactice în învăţământul superior, afară de cel juridic, să fie incompatibilă. De asemenea, avem în vedere că, în această privinţă, avocaţii au un regim mai restrictiv în comparaţie cu notarii publici, executorii judecătoreşti, consilierii juridici şi chiar cu magistraţii, deşi avocaţii exercită o profesie liberală, spre deosebire de procurori şi judecători', se arată în expunerea de motive, semnată de senatorul Nicu Fălcoi (USR).
553 de afisari


Bravo, tot voi amaratii!
mihnea2012 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 18:39
+1/1
Un doctor e si angajat si liberal in aceasi zi, la spital si la Cabinetul propriu, in schimb un consilier juridic nu poate avea drept de llibera practica sa nu va ia painea.

Si mai si motivati ca nesimtitii, pentru necunoscatori bineinteles, cat de restrictionati sunteti voi, fata de consilieri juridici. Consilieri pe care ii puneti sa dea un examen separat, necosntitutional, pe care il trec abia 3 oameni la Baroul Bucuresti, de exemplu. Si daca ati pune avocati definitivi sa dea examenul tot 3 ar trece.
...
cartograful [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 21:51
+1/1
Incepe sa sune bine, "a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari de la USR, PNL, UDMR, PSD".
USR se alatura Famigliei.
inca 1 comentariu comenteaza