Universităţile de Medicină salută creşterea cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior medical - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988sâmbătă 23 mar 2019

Universităţile de Medicină salută creşterea cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior medical

de Raluca Pantazi Luni, 16 aprilie 2018, 17:24
- a A+
Imagine
Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România salută iniţiativa Ministerului Educaţiei de a corela oferta educaţională cu piaţa muncii, prin creşterea cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior medical. “Apreciem că această primă decizie a Ministerului Educaţiei Naţionale reprezintă un pas important în ceea ce priveşte prioritizarea sistemului sanitar“, se arată într-un comunicat al UMF "Carol Davila", citat de Agerpres.“Apreciem că această primă decizie a Ministerului Educaţiei Naţionale reprezintă un pas important în ceea ce priveşte prioritizarea sistemului sanitar românesc, conturând strategii viabile şi sustenabile în aria dezvoltării resursei umane, fără de care orice sistem medical performant din lume nu se poate configura în ceea ce se poate defini ca siguranţă naţională de sănătate. Este cunoscut faptul că, de-a lungul anilor, problemele din sistemul sanitar autohton au generat anumiţi factori de risc din punct de vedere al asigurării continuităţii serviciilor medicale de calitate şi doar prin efortul susţinut al cadrelor medicale şi universitare s-a reuşit până în prezent evitarea intrării în colaps a sistemului de sănătate", precizează Asociația.

În comunicat, care este publicat și pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, se arată că, “în esenţă şi în ansamblul factorilor performanţi de dezvoltare strategică, în orice domeniu, rezolvarea deficienţelor existente au ca resort principal coeficientul resursei umane, lipsa acesteia, dar şi a performanţei pe care aceasta o înregistrează, conducând implicit la acutizarea problemelor existente".

Potrivit sursei citate, nevoia de resursă umană din sistemul de sănătate este acută, iar timpul necesar pregătirii acesteia este îndelungat.
868 de afisari


UE la fel
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 17:30
0/2
Majoritatea absolventilor abia asteapta sa plece sa lucreze in conditii omenesti si sa scape de birocratia, mizeria si clientelismul din spitalele românesti
...
vitan.sandu [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 17:39
0/2
Poate ii spune cineva si lui Daniel David - prorector la UBB - ca cercetare se poate face si cu 3-4% mai puin studenti. Ba, dimpotriva un numar mare de studenti impun cadrelor didactice timp mai putin pentru cercetare. Facutatile de Medicina din tara nu au toate la un loc atatia studenti cati are UBB, dar cu cercetarea stau cel putin la fel de bine ca aceasta. Nu cercetarea il inereseaza pe dl prorector, ci finantarea venita fara nici un efort. Am vazut ca se pregateste de greva dl DD! Ii itarata si pe studenti. Oare de drepturile acestora, ale studentilor, cand a discutat ultima data staful UBB!?
comenteaza