Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide - Hotnews Mobile
1 € 4,7581 1 USD 4,2327miercuri 24 apr 2019

Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide

de V.M. Luni, 16 aprilie 2018, 16:45
- a A+
Imagine
Inspectorii Autorătăţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din judeţul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide, relatează News.ro. Dovleceii proveneau din Turcia şi s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

"Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M", anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

"Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import", mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.
398 de afisari


Intre pesticidele romanesti, turcesti si olandeze
liviul2006 [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 17:22
0/0
Intre pesticidele romanesti, turcesti si olandeze, cele mai bune sunt alea romanesti... Macar raman banii in tara! :(

Nu mai esti sigur de nimic. In general evit cele turcesti, pentru ca mereu au fost implicati in scandaluri
comenteaza