Astăzi, 16 aprilie, grupul Iordache va concerta la Jazz Nouveau în Control Club. Prezență constantă pe scena muzicală autohtonă, Mihai Iordache cântă la saxofon din anii '90. Studiază improvizația cu regretatul pianist Marius Popp, și saxofonul cu Garbis Dedeian, cel mai respectat saxofonist din România la acea vreme. Pe parcursul carierei, prolificul muzician a colaborat cu Timpuri Noi, Harry Tavitian, Vlaicu Golcea, Marta Hristea, Lucian Ban sau Sorin Romanescu.

Iordache la Jazz NouveauFoto: Twin Arts

O alta parte importantă a călătoriei sale muzicale o reprezintă grupul rock Kumm, unde pe lângă saxofon mai cântă la flaut și tamburină.

În 2003 pune bazele proiectului Iordache, inspirat muzical de Sun Ra Arkestra. Grupul cântă compozițiile originale ale saxofonistului, un free jazz funk în care improvizația este guvernată de șansă, după cum mărturisește Mihai Iordache, una dintre cele mai puternice personalități muzicale ale generației sale.

Cu 5 albume la activ, Friday-2003, Dissipatin’-2005, One life left-2012, Garden Beast-2014 și Two Hours in June-2016, Iordache a concertat la toate festivalurile românești importante: Gărâna Jazz Fest, Smida Jazz Festival, Jazz in The Church, Stufstock, Green Hours International Jazz Fest, Alba Fest sau Bucharest Jazz Festival.

Mihai Iordache va avea alături pe scena din Control Club instrumentiști extrem de cunoscuți și de apreciați pentru versatilitate și creativitate, cu o susținută activitate concertistică: Tavi Scurtu-tobe, Adi Stoenescu-clape, Dan Mitrofan-chitară, Michael Acker-bass.

Concertul Iordache are loc azi, 16 aprilie la ora 20:00 în clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19:30.

Biletele costă 35 de lei și se găsesc online pe www.eventbook.ro

Video