Avantajul de 13 goluri obținut în manșa tur nu a mai părut la fel de mare în Franța, acolo unde CSM a avut o evoluție modestă. Metz a dominat cu autoritate returul disputat împotriva campioanei României, de mai multe ori gazdele având avantaj de nouă goluri pe tabelă. Bucureștiul ajunge totuși în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin (20-27), fază a competiției unde se mai află Gyor (campioana en-titre), Rostov-Don și Vardar.

CSM, calificare in Final FourFoto: ehfcl.com

După o evoluție încântătoare în tur (victorie cu 34-21), CSM-ul a crezut că manșa retur va fi o formalitate (ceea ce ar fi trebuit de altfel să fie). Campioana României a evoluat fără o ambiție fantastică, avantajul de 13 goluri fiind un motiv numai bun pentru relaxare.

Metz nu a refuzat "cadourile" adversarelor și și-a văzut liniștită de treabă. Cel mai mare avantaj din prima repriză a fost de șase goluri (la pauză s-a intrat cu 14-9 pentru gazde).

Balanța s-a înclinat și mai mult în favoarea lui Metz în a doua repriză. Pe fondul lipsei totale de inspirație din atac a CSM-ului, franțuzoaicele s-au distanțat la nouă goluri în mai multe rânduri. Când s-a intrat în ultimele zece minute exista varianta (utopică după ceea ce am văzut în tur) ca Metz să fie capabilă să întoarcă rezultatul de la București.

Au venit însă câteva sclipiri în atac (apărute de la Neagu, Gullden sau Mehmedovic), iar cerul senin s-a reinstalat deasupra calificării în Final Four.

CSM a pierdut cu 27-20 și s-a calificat pentru a treia oară la rând în Final Four, fază a competiției unde ajung cele mai bune patru echipe de pe Bătranul Continent.

Pentru CSM au marcat Neagu 8 goluri, Gullden 7, Niombla 2, Mehmedovic 1, Kurtovic 1, Frafjord 1, iar de la Metz s-au remarcat Houette 7 şi Smits 6.

Turneul Final Four va avea loc la Budapesta, în zilele de 12 şi 13 mai. Echipele care se vor lupta pentru câștigarea trofeului sunt Gyor, CSM București, Rostov-Don și Vardar.

Ce a spus Cristina Neagu

"Nu ne aşteptam să fie un meci uşor, ele au declarat că vor să câştige la 14 goluri. Din păcate, am început foarte prost meciul cu Metz, ştiam că vor încerca să facă diferenţa de la început. Am intrat cu handicap de cinci goluri la pauză, am zis că trebuie să rămânem concentrate şi că ne putem califica şi dacă suntem învinse.

Eu, personal, nu m-am temut că pot răsturna diferenţa din tur, avem mai multă experienţă. Important e modul în care jucăm, pentru că, deşi am câştigat la 13 goluri în tur, mai avem multe de pus la punct. Trebuie să jucăm mult mai bine dacă vrem trofeul.

Nu am nicio preferinţă în semifinale, cred că va fi un Final Four foarte echilibrat. Contează foarte mult forma din ziua semifinalei şi un pic de noroc, iar apoi în finală orice se poate întâmpla. Mai avem aproape o lună, vrem să mergem la Budapesta cu şansă la trofeu. Haideţi să nu fim români şi să ne mulţumim cu puţin şi să spunem că un an excepţional pentru handbalul românesc va fi cu trofeul Ligii Campionilor şi cu Cupa EHF câştigată de SCM Craiova" - Cristina Neagu, la DigiSport.

"A fost foarte greu astăzi. Au fost foarte bune în atac, au pus presiune şi în apărare. Nu am avut viteză mare în atac, iar Metz a fost foarte ofensivă. Am recţionat târziu în anumite situaţii. Nu ştii niciodată ce va fi la Final Four, dar sigur că vom încerca să marcăm mai mult, chiar dacă va fi presiune mare. Cu un meci ca astăzi nu puteam câştiga Liga Campionilor. Nu a fost meciul nostru. Toate adversarele din Final Four sunt foarte bune" - Isabelle Gullden (tot la Digisport).