Cântăreaţa americană Mariah Carey a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară, afecţiune cu care a fost diagnosticată în 2001, scrie News.ro. Ea a declarat într-un interviu acordat revistei People că recent a început un tratament medicamentos.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carey, în vârstă de 48 de ani, a povestit că a primit acest diagnostic când se afla internată în urma unei căderi psihice şi că a refuzat să îl ia în seamă.

"Am trăit în negare şi izolare şi mereu cu teama că cineva mă va da în vileag. Era o povară prea mare şi nu am mai putut să o duc. Am căutat şi primit tratament, m-am înconjurat de oameni optimişti şi am reînceput să fac ce îmi place - să scriu cântece şi să fac muzică", a afirmat ea.

Mariah Carey a precizat că ia medicamente pentru o formă mai puţin agresivă a bolii, care este reprezentată de modificări mai puţin severe de stare - între depresie şi hiperactivitate.

"Pentru mult timp am crezut că am o tulburare gravă a somnului. Dar nu era o insomnie normală şi nu stăteam lungită să număr oi. Munceam, munceam şi munceam... Eram irascibilă şi mi-era teamă să nu dezamăgesc oamenii. S-a dovedit că aveam un fel de manie", a povestit ea.

Cântăreaţa a adăugat că se simte confortabil acum să discute despre problemele ei de sănătate.

Mariah Carey, născută pe 27 martie 1970, a devenit cunoscută pe plan mondial la scurt timp după ce şi-a lansat albumul de debut, în 1990, sub îndrumarea lui Tommy Mottola, directorul casei de discuri Columbia, cu care s-a căsătorit în 1993. După divorţul de Mottola, în 1997, a început să introducă elemente hip-hop în piesele sale, însă popularitatea ei a început să scadă, din 2001, după ce a părăsit Columbia Records. A revenit în atenţia publicului în 2005, cu un nou album pop, care a impresionat publicul şi criticii de specialitate. De-a lungul anilor, albumele ei au fost vândute în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial, iar artista americană a câştigat numeroase trofee prestigioase, inclusiv cinci premii Grammy.