Opt români au fost răniţi pe aeroportul Ferenc Liszt, din Budapesta, după ce două microbuze care transportau pasageri s-au ciocnit, a informat

Avion wizz airFoto: Wizz Air

Digi 24.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că românii au fost răniţi uşor şi că unul singur mai este internat pentru tratament de specialitate.

UPDATE Ministerul Afacerilor de Externe a transmis, printr-un comunicat, că Ambasada României la Budapesta are în atenţie accidentul produs pe aeroportul internațional Ferenc Liszt din Budapesta, în care au fost implicate două microbuze care transportau pasageri, printre care și cetățeni români.

"Misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare.Conform datelor obținute, accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a 8 cetăţeni români, care au primit îngrijiri medicale la fața locului. Dintre aceștia, doi au fost transportaţi la o unitate medicală din apropiere pentru verificări suplimentare.La momentul de față, un singur cetățean român mai este internat pentru tratament de specialitate",arată comunicatul MAE.

MAE subliniază că Ambasada României în Ungaria monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale și unitatea spitalicească, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Potrivit DIGI24, zece persoane au fost rănite în total, opt dintre ele fiind români. Potrivit primelor informaţii, două persoane ar fi fost rănite mai grav, motiv pentru care acestea au fost transportate la spital.

Accidentul a avut loc la ora locală 9:30 și s-a petrecut în circumstanțe încă neclare, la terminalul 2B al aeroportului. Se pare că unul dintre autobuze a dat cu spatele și l-a lovit pe celălalt frontal.

Unul dintre microbuze transporta pasageri care sosiseră la Budapesta de la București cu o cursă Wizzair.