UE cere o anchetă independentă după ce 16 palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene vineri, în timpul unei manifestaţii - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2114sâmbătă 20 apr 2019

UE cere o anchetă independentă după ce 16 palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene vineri, în timpul unei manifestaţii

de Alina Neagu Sâmbătă, 31 martie 2018, 21:30
- a A+
Imagine
Federica Mogherini, reprezentanta diplomaţiei europene, a cerut, sâmbătă, o anchetă independentă cu privire la folosirea muniţiei adevărate de către armata israeliannă în Gaza, în timpul înfruntărilor de vineri, soldate cu 16 morţi şi sute de răniţi, scrie News.ro."Folosirea muniţiei adevărate trebuie să facă obiectul unei anchete independente şi transparente", a spus Mogherini, precizând că Uniunea Europeană deplânge pierderile de vieţi şi transmite condoleanţe familiilor celor ucişi. “Libertatea de exprimare şi libertatea de a manifesta sunt drepturi fundamentale care trebuie respectate", a precizat Mogherini, citată de AFP.

Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi vineri şi mai multe sute au fost răniţi de forţele de securitate israeline care se confruntă cu una dintre cele mai mari demonstraţii palestiniene care a avut loc în ultimii ani de-a lungul graniţei Israel - Gaza, au transmis medicii din Gaza.

Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiaţii să aibă dreptul de a se întoarce în ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele şase săptămâni de protest, cât au fost anunţate. Armata israeliană a estimat că este vorba despre 30.000 de persoane.
1816 afisari


MItraliera
galeo [utilizator], Duminică, 1 aprilie 2018, 9:02
+12/20
In Spania nu au iesit polistitii cu mitraliera impotriva portestatarilor.
Asa ca despre ce comparatii vorbesti tu aici ?
Comunistii faceau la fel
aramos [utilizator], Duminică, 1 aprilie 2018, 11:23
+9/15
treceai granita, erai executat. In statele democratice uciderea este chiar ultima optiune, pana acolo mai sunt arestarile, gazele lacrimogene, gloantele de cauciuc, tunurile cu apa.
inca 31 de comentarii comenteaza