O percheziție efectuată la domiciliul autorului atacurilor din sudul Franței, Redouane Lakdim, a dus la descoperirea unor ”notițe ce fac aluzie la (gruparea jihadistă) Stat Islamic si duc cu gândul la un testament”, a informat sâmbată o sursă judiciară, citată de AFP.

Redouane LakdimFoto: Captura YouTube

În cursul acestei percheziții au fost descoperite de asemenea și ”suporturi digitale”, a adăugat sursa citată.

Anchetatorii încearcă să stabilească motivele care l-au determinat pe francezul de origine marocană, în vârstă de 25 de ani, să treacă la fapte, precum și să îi gasească pe eventualii complici.

De altfel, potrivit unor surse judiciare citate de Reuters, poliția franceză a arestat două persoane suspectate că ar avea legături cu atacatorul - o femeie și un minor născut in 2000.

Prezentându-se drept ”un soldat al ISIS”, Redouane Lakdim a ucis vineri patru persoane, atacurile fiind revendicate de către gruparea jihadistă.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, declara vineri ca Redouane Lakdim era sub supraveghere: "Era un mic delincvent, era cunoscut pentru trafic de stupefiante dar nu se putea spune că va deveni un radical care va trece la fapte".