Jandarmul care a luat, din proprie inițiativa, locul unui ostatice în timpul atacului terorist de vineri de la un supermarket francez a murit, a anunțat ministrul de interne Gerard Collomb, potrivit Reuters.

Locotenent-colonelul Arnaud BeltrameFoto: Captura YouTube

”Mort pentru patrie. Franța nu-i va uita niciodată eroismul, curajul și sacrificiul”, spune Collomb pe Twitter, într-un mesaj în care face public și numele ofițerului de jandarmerie: Aranud Beltrame.

Locotenentul de jandarmerie în vârstă de 45 de ani a fost rănit grav când trupele de elită au luat cu asalt supermarketul din orașelul Trebes și l-au ucis pe atacator.

Beltrame si-a lasat telefonul mobil deschis in timpul interventiei de vineri, permitand colegilor sai sa urmareasca desfasurarea incidentului si sa intervina cand au auzit focuri de arma, potrivit Le Figaro.

In varsta de 45 de ani, locotenent-colonelul conducea primul pluton de jandarmi care a intervenit la locul incidentului, dupaanuntarea luarii de ostatici. Acesta s-a oferit imediat si voluntar sa fie luat ostatic de jihadist, pentru eliberarea unei femei retinuta de atacator.

Jandarmul a devenit a patra victima a jihadistului înarmat care, vineri, a furat o mașină, a tras asupra polițiștilor și apoi - strigând "Allahu Akbar" - a luat ostatici într-un supermarket.

Autorul luării de ostatici din Trebes, în sudul Franței, se numea Redouane Lakdim și avea 26 de ani. Era cunoscut poliției pentru mici infracțiuni dar nu era considerat ca fiind în curs de radicalizare, scrie AFP.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, a declarat vineri, de la locul incidentului, ca Redouane Lakdim era sub supraveghere: "Era un mic delincvent, era cunoscut pentru trafic de stupefiante dar nu se putea spune că va deveni un radical care va trece la fapte".

Cine este teroristul ucis: Redouane Lakdim, 26 de ani, cunoscut pentru mici infracțiuni