Vicepreşedintele executiv al UDMR, Horvath Anna, fost viceprimar de Cluj-Napoca, spune că n-o surprinde decizia Curţii de Apel Cluj de condamnare a sa la doi ani de închisoare, declarându-se nemulţumită de sentinţă, pe care o va ataca cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Agerpres.DNA a trimis-o în judecată în decembrie 2016 pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Anna HorvathFoto: UDMR.ro

"Aş minţi dacă aş spune că mă surprinde decizia de astăzi. Apropiaţii mei ştiu că m-am pregătit pentru orice eventualitate. Nu pentru că aş fi comis o ilegalitate, ci pentru că, în ultimele 525 de zile, am constatat pe propria piele că România este un stat securist", a afirmat Horvath Anna, într-un comunicat de presă transmis, vineri, de UDMR.

Fostul viceprimar susţine că sentinţa Curţii de Apel Cluj este una cu "mesaj".

"Decizia Curţii de Apel Cluj, care ar fi trebuit să fie una rostită în mod public, a fost amânată de trei ori, ultima dată pentru vineri dimineaţa la 8.30. La ora 8.00, Curtea s-a pronunţat deja, în spatele uşilor închise. Dacă e inuman ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, vă las să decideţi fiecare"susţine Horvath.

"Din păcate, această decizie demonstrează, fără îndoială, că, dacă "autorităţile locale" ale statului securist au decis, în urmă cu doi ani, să declare că viceprimarul maghiar din Cluj-Napoca reprezintă un factor de risc pentru securitatea naţională şi să o elimine din spaţiul public, arătând o lecţie şi pentru suporterii acesteia, atunci pot acţiona în acest sens fără nicio rezervă. Celor care încearcă să interpreteze decizia de astăzi în baza legilor statului de drept le transmit să nu se obosească! În România statul de drept nu există", a declarat Horvath.

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, fiind acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.

Pe 21 martie 2017, Horvath Anna a demisionat din funcţia de viceprimar.