București și alte 14 județe se află vineri sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, ger și viscol, până la ora 15:00. În București, dar și în alte județe din țară, cursurile au fost suspendate vineri, iar CFR Călători a anunțat anularea a peste 50 trenuri din cauza condițiilor meteorologice. Circulația a fost oprită pe A2, iar traficul aerian se desfășoară cu întârzieri, în condiții de iarnă.

Coduri galbene si portocaliu in jumatate de taraFoto: ANM

LIVETEXT, principalele informatii de vineri:

17:20 Circulația rutieră pe autostrada A2, între București și Drajna, a fost deschisă pentru toate categoriile de vehicule

16.06Infotrafic: Circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Drajna al Autostrăzii A2 se efectuează controlat pe ambele sensuri de mers. Prima coloană de autovehicule, însoţite de echipaje de poliție şi utilaje de deszăpezire, a plecat din Drajna către Bucureşti, urmând să preia participanţii la trafic pe retur.

13:20 INFOTRAFIC anunță că circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN 3, între Fundulea şi Tămădău, judeţul Călăraşi, unde un tir a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă.

12:27ANM: Vineri după-amiaza, ninsoarea şi vântul se vor diminua în intensitate

12.20 Numarul trenurilor anulate a ajuns la 63. Lista actualizata,AICI

11:43VIDEO Zăpada portocalie, un fenomen meteo rar în România. Care este explicația

11:14Infotrafic - Starea drumurilor: A2 si 5 drumuri nationale inchise / O cursa aeriana anulata, 53 de trenuri nu circula

​10:50 FOTO Aeroportul Otopeni, acoperit de zăpadă: Nici o cursă nu e anulată, dar sunt întârzieri care pot depăși 40 de minute

10:07Trafic blocat pe DN1 pe sensul spre Bucureşti, dupa o tamponare în lanţ in care a fost implicata şi o ambulanţă

10:02Mures: Interventie pentru recuperarea a 31 de copii, dupa ce autocarul in care se aflau a derapat din cauza zapezii

09:43Codul portocaliu, restrans la 11 judete. Ce avertizari au mai emis meteorologii

09:35 FOTO Primăria Capitalei: arterele principale sunt curățate în proporție de 30%-40%. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă

09:26Infotrafic: A2 inchisa, trafic ingreunat pe DN1. CFR a anulat 53 de trenuri

09:12Aeroportul Otopeni: Nicio cursa nu este anulata, dar unele decoleaza si cu 2 ore intarziere

08:39CFR Calatori a anulat vineri dimineata 41 de trenuri de calatori. Lista actualizata periodic,AICI.

Cum arata la aceasta ora Gara de Nord din Bucuresti:

08:30Sapte tronsoane de drumuri judetene au fost inchise din cauza viscolului: DJ 546C, Potcoava - Perieti; DJ 546 E Teslui - Miesti; DJ 544 Vadastra - Vartop; DJ 544A Brastavatu - Vadastra; DJ 653 Stoicanesti - Craciunei; DJ 642 A Babiciu - Traian; DJ 546 F Coteana - Ipotesti, potrivit Agerpres.

08:07 Potrivit Infotrafic, sunt anulate 25 de trenuri:

SRPT Craiova - 19 trenuri (pe rutele Pitesti - Piatra Olt, Craiova - Sibiu, Craiova Bailesti, Alexandria - Rosiori Nord, Caracal Corabia, Piatra Olt aracal, Piatra Olt Slatina, Lotru Piatra Olt, Rosiori Nord Turnu Magurele) anulate astazi (23 martie 2018). -

SRPT Bucuresti 6: 4 trenuri (pe ruta Bucuresti - Constanta) si 2 trenuri (pe ruta Bucuresti - Tulcea).

08:02Autostrada Soarelui, inchisa intre Bucuresti si Drajna

07:40Pe autostrada Soarelui se circula cu dificultate, din cauza zapezii care acopera carosabilul, relateaza Digi24.

07:35In judetul Valcea, DN7 este blocat intre Golesti si limita cu judetul Arges, dupa ce mai multe tiruri au ramas inzapezite.

Pe drumul national DN 13A traficul este restrictionat, intre Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc, pentru circulatia autoturismelor cu MMA>7,5 t, din cauza ninsorii abundente.

Bara Sulina a fost inchisa, din cauza vantului puternic, potrivit Infotrafic.

07:10Circulatia pe drumul judetean 606A din Mehedinti a fost inchisa, din cauza viscolului.

07:03Pompierii intervin, vineri dimineata, pentru recuperarea a sase persoane care au ramas inzapezite intr-o zona de padure dintr-o localitate din judetul Mehedinti, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) spun ca interventia este dificila din cauza stratului consistent de zapada si a viscolului, relateaza news.ro. Conform ISU Mehedinti, un detasament de pompieri intervine intr-o zona de padure aflata langa DC 22, in comuna Livezile.

06:20 Pe DN1 se circula in conditii de iarna, cu 30- 40 km/ora.

Peste 330 de utilaje de deszapezire au actionat pe parcursul noptii in Capitala, anunta Digi24.

In Bucuresti, dar si in alte zece judete (Giurgiu, Dambovita, Prahova, Teleorman, Buzau, Dolj, Calarasi, Ilfov, Olt, Ialomita), cursurile au fost suspendate.

Primaria Sectorului 5 a decis ca scolile de pe raza administrativa sa ramana deschise, iar parintii care doresc sa-si lase copiii la cursuri, sa o poata face. Decizia vine dupa ce primarul general, Gabriela Firea, a decis sa inchida gradinitele, scolile si liceele din Capitala vineri din cauza unui cod portocaliu de ninsoare.

Gradinita nr. 248 din sectorul 1, doua centre sociale tip after-school din sectorul 2, Scoala generala nr. 80 si gradinita nr. 239 din sectorul 3 si patru crese din sectorul 4 vin in sprijinul parintilor care nu au cu cine sa isi lase copiii.

In sectorul 5, Primaria nu a facut inca niciun anunt legat de ziua de vineri.

CFR Calatori a anuntat ca vineri 18 trenuri sunt anulate din cauza conditiilor meteo. Rutele afectate sunt Bucuresti Nord - Constanta si viceversa, Bucuresti Obor - Constanta, Bucuresti Obor - Fetesti, Bucuresti Nord - Tulcea Oras si viceversa, Tulcea Oras - Medgidia, Ciulnita - Slobozia Veche si viceversa.