Neurotoxina folosită în atacul asupra fostului spion rus și a fiicei sale s-ar putea să le compromită acestora capacitatea mentală și nu este clar dacă aceștia își vor reveni, relatează Reuters, care citează un judecător britanic.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

Unul dintre doctorii care îi tratează pe fostul spion și pe fiica să a spus că pacienții sunt profund sedati și nu sunt capabili să comunice. De asemenea, medicul a spus că, în acest moment, nu poate aprecia când și dacă cei doi își vor recăpăta capacitatea mentală.

“Nu este clar care este efectul asupra sănătății lor, pe termen lung. Testele medicale indică faptul că capacitatea lor mentală ar putea fi compromisă, dar nu se știe cât de grav”, a spus judecătorul David Williams.

Din punct de vedere fizic, cei doi sunt acum stabili și sunt tratați pentru a putea fi menținuți în viață “la nivel de bază”.

Marea Britanie a spus că Rusia a folosit o armă chimică numită Novichok în atacul asupra fostului spion Sergei Skripal și a fiicei sale, Yulia, însă Rusia a negat implicarea.

Un tribunal britanic a autorizat joi prelevarea de probe de sânge de la fostul spion rus Serghei Skripal și de la fiica acestuia pentru a fi testate de experțîi Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice.