Un medic chirurg de la Spitalul Coltea din Bucuresti este urmarit penal si a fost plasat pentru 60 de zile sub control judiciar, el fiind acuzat ca a pretins si a primit ca mita, de la un pacient, suma de 500 de lei, "in legatura cu atributiile sale de serviciu", anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, intr-un comunicat.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, la data de 19.03.2018, inculpatul B.M., medic chirurg in cadrul Spitalului Clinic Coltea, a pretins o suma de bani de la un pacient in legatura cu interventia chirurgicala efectuata acestuia, iar la data de 22.03.2018 a primit suma de 500 de lei de la acesta, in legatura cu atributiile sale de serviciu. Prin ordonanta din data de 22.03.2018 s-a luat fata de inculpatul B.M. masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile", se arata in comunicat.

Cazul a fost semnalat printr-un denunt facut la Call Center-ul Anticoruptie al Directiei Generale Anticoruptie - 0800.806.806.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie.