Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, liberalul Gigel Stirbu, a precizat ca Doina Gradea, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune, a anuntat ca nu poate fi prezenta marti la audierile din comisie pe tema difuzarii interviului cu Sebastian Ghita, insa si-a manifestat disponibilitatea de a veni la o data ulterioara, scrie Agerpres.

Doina GradeaFoto: Hotnews

"Am primit o adresa din partea Doinei Gradea care ne informeaza ca maine se afla in imposibilitatea faptului de a da curs acestei invitatii, deoarece este prinsa in alta activitate. (...) Domnia sa si-a oferit disponibilitatea de a veni in fata comisiei la o data ulterioara. Asa ca maine, de comun acord, in Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor, vom lua o decizie si cu siguranta o vom invita in cursul acestei saptamani sau saptamana viitoare. Ceea ce s-a intamplat la TVR trebuie sa aiba un raspuns din partea acestei conduceri", a spus Stirbu, la Parlament.

Pe de alta parte, presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat faptul ca directorul general interimar al SRTv a refuzat sa vina marti la audierile din Comisia de cultura.

"Daca nu se ia o decizie rapida, Televiziunea Romana condusa de PSD o sa inceapa sa infiinteze studiouri sau sa trimita echipe in toate tarile in care sunt fugari din Romania cautati de Interpol. Asa cum a transmis interviul lui Ghita probabil o sa infiinteze un studio local in Costa Rica (...) sau in Madagascar. (...) Noi vrem sa prevenim acest lucru. Mi se pare o obraznicie din partea directorului interimar al TVR sa refuze o invitatie din partea Comisiei de cultura dupa un abuz grosolan care s-a petrecut la Televiziunea Publica", a spus Orban.

Saptamana trecuta, presedintele Comisiei de cultura a Camerei anunta ca directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitata, in 20 martie, la comisie pentru a da explicatii in legatura cu difuzarea pe postul national de televiziune a interviului realizat cu Sebastian Ghita de jurnalistul Ion Cristoiu.