Miercuri, 21 martie 2018, ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR, va avea loc premiera spectacolului Missouri Sky, care aduce în lumina scenei piesa scrisă de Victor Morozov, câștigătorul celei de-a treia ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA.

Spectacolul Missouri SkyFoto: Teatrul Excelsior

În scrierea piesei sale, Victor Morozov s-a inspirat din universul fascinant al literaturii. „Missouri Sky este un spectacol despre potriviri. Un fapt divers, mai curând sugerat, dar ale cărui implicații ar putea să fie, pe bună dreptate sau nu, serioase. (…) Doi oameni care, în felul lor, nu-și găsesc locul: o femeie care trăiește cvasi-singură, aflată la răscrucea inefabilă dintre „tinerețe” și „bătrânețe” – sau accepțiunile generale legate de aceste două concepte; un băiat pentru care viitorul nu e sursă de entuziasm, ci de angoasă – declară autorul piesei Missouri Sky.

Silvia Roman și Ruxandra Manolovici dau consistență scenică lumii imaginate de Victor Morozov, alături de actorii Andreea Hristu și Dan Pughineanu, iar muzica spectacolului este semnată de Bogdan Balea.

Din perspectivă regizorală, Silvia Roman definește Missouri Sky drept un spectacol care îmbină realul cu fantasticul, realismul psihologic cu suprarealismul – totul în jurul unei tematici atât de actuale și mediat dezbătute: Educația.

Și pentru că Missouri Sky este un spectacol în care personajele se întâlnesc sub semnul pasiunii pe care o au în comun față de literatură, echipa artistică invită publicul la o lectură încrucișată. Pornind de la ideea că menirea cărților este aceea de a fi citite de cât mai mulți oameni și de a circula liber prin lume, dincolo de timp, spectatorii sunt încurajați să aducă o carte, în schimbul căreia își vor putea alege o alta.

Missouri Sky, de Victor Morozov

Distribuție

Profesoara: Andreea Hristu | Elevul: Dan Pughineanu

Regia: Silvia Roman

Scenografia: Ruxandra Manolovici

Muzica: Bogdan Balea