Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si fondatorul SMURD, sustine ca opozitia lui fata de IQOS a venit dupa ce-a vazut in pasajul de la Universitate ultimele materiale de promovare platite de Philip Morris,scrie Playtech.ro.

"Studiile despre efectele acestui mod de fumat (IQOS - n.r.) inca sunt la inceputul lor, iar comerciantii de tutun pretind ca acest mod ar fi mai ᅡsanatosᅡ decat fumatul clasic. Chiar daca ar fi asa, revenirea la promovarea agresiva a tutunului sub noua forma de fumat nu va avea impact doar asupra fumatorilor clasici", a scris Raed Arafat. ¬Promovarea atinge si copiii, si tinerii care inca nu au inceput sa fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce forma, este un pericol pentru sanatatea publica si este pericol pentru orice persoana care il practica precum si pentru persoanele din jurul ei", a spus el referitor la IQOS.

Raed Arafat sustine ca si in cazul IQOS, ca in cazul fumatului clasic, solutia este stoparea promovarii in public.

El a si caracterizat tehnologia drept "noile aparate ale mortii". "[...] riscam ca numarul fumatorilor sa creasca prin recrutarea generatiilor tinere care sa inceapa sa utilizeze direct acest nou mod crezand ca este mai putin nociv pentru sanatatea lor. Sunt convins ca la nivelul UE se discuta deja masurile care trebuiesc luate pentru stoparea acestei ofensive insa nu stiu daca noi trebuie sa asteptam pana se ia o decizie acolo", a explicat el.

Articolul integral, pePlaytech.ro.