Ce este boala celiaca si cate tipuri sunt. Ce este total interzis pentru cei afectati. In prima faza, multi dintre noi am putea crede ca boala celiaca este caracterizata, in principal, prin manifestarile gastro-intestinale atat de suparatoare. Specialistii in domeniu sunt insa de alta parere. sSecialistii apreciaza ca exista 5 tipuri de boala celiaca: Clasica. Simptome: diaree, gaze / balonare si pierderea in greutate Atipica. Simptome: oboseala, constipatie, anemie, osteoporoza, dermatita herpetiforma (eruptii cutanate), neuropatie, infertilitate etc., scrie doctorulzilei.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Ce boli ascunde durerea in piept. De cele mai multe ori durerea din piept este asociata cu o problema cardiaca sau posibilitatea aparitiei unui infarct miocardic, dar in realitatea exista si alte afectiuni ce pot fi descoperite datorita acestui simptom. In unele cazuri aceste dureri ce se pot resimti la nivelul pieptului pot fi datorate si unor afectiuni ale stomacului, a esofagului dar si a vezicii biliare. De asemenea se poate ca problema reala din spatele acestei dureri sa fie datorata unei inflamatii a articulatiilor condro-costale, potrivit Click Sanatate.

Vitaminele de care au nevoie dependentii de computer. Daca obisnuiesti sa-ti petreci mare parte din timp in fata calculatorului, atunci trebuie "sa te conectezi" nutritional si cu anumite suplimente. Astfel, lista recomandarilor este deschisa de vitaminele B complex, luate dimineata si seara, cate 50 de miligrame, urmeaza calciu - 500 de miligrame si magneziu - 250 de miligrame, tot de 2 ori pe zi (o data inainte de culcare daca e nevoie); extract standardizat de ginko biloba - 60 de miligrame, de 2 ori pe zi; coenzima Q-10 si vitamina E - o capsula pe zi si extract de sunatoare - 1 pe zi, potrivit Adevarul.

Un medic oftalmolog din Salaj trateaza ambliopia, "boala ochiului lenes", cu ajutorul jocurilor video. Numita si boala ochiului lenes, aceasta e caracterizata prin performanta slaba a unui ochi. Dr. Alexandru Dimitriu, medic oftalmolog la o clinica din judetul Salaj, a cautat timp de mai multi ani solutii pentru tratarea ambliopiei. Cea mai utilizata metoda de tratament pentru ambliopie este obturarea ochiului sanatos cu scopul de a stimula acuitatea vizuala a ochiului ambliop, scrie Libertatea.

Dieta de Samurai mentine vigoarea si supletea. Renumita Dieta de Samurai se inrudeste cu dieta Okinawa, semi-vegetariana si respecta un regim alimentar al longevivilor, care au implinit varsta de 100 de ani si sunt foarte sanatosi. . Dieta de Samurai recomanda anumite alimente Pentru a avea efectele asteptate, cine urmeaza aceasta dieta trebuie sa urmeze anumiti pasi: 1.La masa de pranz si la cina se consuma peste, o proteina animala, bogat in acizi grasi. Foarte rar japonezii mananca peste la micul dejun. Totodata, nutritionistii japonezi recomanda sa se alterneze pestele gras si slab cu fructe de mare, scrie Click.

Studiu: oamenii care dorm cu sosete adorm mai repede si au o viata sexuala mai buna. Numeroase studii au demonstrat un lucru care, la prima vedere, ar putea sa sune foarte ciudat si aproape de necrezut. Oamenii care dorm cu sosete in picioare au un somn mai linistitor, au o viata sexuala mai buna si femeile resimt mai putin efectele neplacute ale menopauzei. Explicatia unui somn mai bun este ca picioarele calde determina vasodilatatia, adica vasele de sange sunt "relaxate", muschii nu mai sunt incordati si corpul nu mai trebuie sa depuna efort ca sa incalzeaza anumite parti ale corpului, potrivit Diva Hair.