Ceaiuri care te ajuta sa dormi bine. Un somn linistit, in urma caruia sa te trezesti dimineata odihnit si plin de energie poate fi obtinut cu ajutorul ceaiurilor din plante.Ceaiul de musetel este perfect seara, inainte de somn, dupa o zi grea si istovitoare. Pentru a combate insomnia, stresul si oboseala, bea o cana cu ceai de musetel neindulcit la o ora dupa cina. O alta planta frumos mirositoare, cu efect calmant si linistitor, este teiul. Baut seara, inainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, usor sedativ, influenteaza favorabil starile nervoase si produce un somn odihnitor. Planta este eficienta si pentru reducerea tensiunii arteriale, potrivit Click.ro.

utileFoto: Hotnews

Cum se scot capusele. Metode rapide care te feresc de pericole. Vremea calda ne va scoate in curand la iarba verde. Aici ne paste pericolul capuselor. Dar nu orice capusa este purtatoare de boli. Pentru ca nu ai de unde sa stii dupa ce ai fost muscat, daca e una care transmite si boala Lyme, e bine sa fii prevazator si sa stii cum sa actionezi.Primul sfat este sa nu intri in panica. Ai la dispozitie 24 de ore pentru a te prezenta la medic, fiindca, da, cel mai bine ar fi sa extraga medicul insecta cu pricina din pielea ta. Daca nu ai avut rabdare si ti-ai extras singur insecta, iar apoi ai observat o inrosire a zonei de 3-4 cm, mergi la spital! Prezenta pe piele a unei pete unice de dimensiuni mari, asa numitul 'eritem in ochi de bou", constituie criteriul de diagnostic pentru boala Lyme, relateaza Libertatea.ro.

Tigarile de tipul IQOS, mai periculoase decat vrea compania sa admita. Un studiu arata ca tigarile de tip IQOS ("I Quit Original Smoking - "Am renuntat la fumatul clasic"), adica heat-not-burn (tutun incalzit, nu ars n.r.) nu sunt chiar atat de sigure cum sustine compania. Acestea sunt produse de compania Philip Morris International (PMI), mai cunoscuta pentru Malboro, si sunt promovate drept fumatul viitorul.Compania sustine ca viitorul fumatului este unul "fara fum" si investeste in astfel de tehnologii.Studiul despre care vorbeam mai sus a fost publicat in jurnalul Tabacco Control si arata ca, din dorinta de a inhala mai multa nicotina, fumatorii au tendinta de a trage mai multe fumuri, potrivit playtech.ro.

Cele mai intalnite simptome in tulburarile tiroidei. Cum debuteaza dereglarile hormonale. Tiroida este glanda in forma de fluture, de mici dimensiuni, situata la baza gatului, care secreta doua tipuri de hormoni: T3 si T4. Acesti hormoni joaca un rol capital in metabolismul caloric si regleaza temperatura corpului si ritmul cardiac. De asemenea, hormonii tiroidieni intervin in activitatea digestiva, actioneaza asupra sistemului nervos, la nivelul aparatului genital si sunt indispensabili sanatatii pielii, parului si unghiilor.Din cauza fluctuatiilor hormonale, femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii la tulburari tiroidiene, care pot aparea la pubertate, in perioada premenstruala, pe parcursul sarcinii si dupa varsta de 50 de ani, potrivit doctorulzilei.ro.

Scapa de durerile de dinti! Se spune ca durerile de dinti sunt cele mai greu de suportat. Pana la intalnirea cu medicul stomatolog, durerile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii la indemana. In cazul durerilor de dinti, nu este indicata administrarea medicamentelor fara recomandarea stomatologului. O solutie calmanta pentru durerile de dinti se poate prepara dintr-o cana de apa calduta si o lingura de sare de masa. Solutia se mentine in gura timp de 30 de secunde, apoi se scuipa. Se repeta pana se calmeaza durerea. Echinacea are efect anestezic, iar substantele active din compozitia acestei plante amelioreaza durerea, amortesc dintele afectat si previn inflamarea gingiei, potrivit Adevarul.ro.

Oregano, bun pentru raceala. Cunoscut ca ingredient in bucatarie, oregano poate fi folosit si ca remediu natural pentru diverse afectiuni. Atat frunzele proaspete, cat si cele uscate contin uleiuri volatile cu proprietati tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene si antioxidante. Datorita proprietatilor antioxidante si antiseptice, oregano poate fi un tratament eficient pentru raceala obisnuita. Daca simti ca ai racit sau te doare gatul, este suficient sa adaugi 3 picaturi de ulei de oregano intr-un pahar de suc proaspat de portocale. Bea acest suc o data pe zi, pana cand simptomele dispar. De asemenea, mai poti incerca ceaiul de oregano, care se gaseste la magazinele cu produse naturiste si care este indicat in tratamentul racelii si al infectiilor sinusurilor, potrivit Click.ro.