Klaus Iohannis a promulgat legea care modifica modul de alegere a judecatorilor constitutionali de catre Parlament - Hotnews Mobile
1 € 4,6540 1 USD 4,1197duminică 16 dec 2018

Klaus Iohannis a promulgat legea care modifica modul de alegere a judecatorilor constitutionali de catre Parlament

de R.M. Miercuri, 14 martie 2018, 18:45
- a A+
Imagine
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, modificarea art. 5 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, care prevede ca judecatorii acestei instante sunt numiti cu "votul majoritatii membrilor prezenti", potrivit Agerpres."Fiecare Camera a Parlamentului numeste, la propunerea Biroului permanent si pe baza recomandarii Comisiei juridice, in calitate de judecator, persoana care a intrunit votul majoritatii membrilor prezenti", prevede modificarea propusa de deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Prin legea actuala, judecatorii constitutionali erau numiti "cu votul majoritatii membrilor" unei Camere.

Legea a fost adoptata pe 14 februarie de Senat, in calitate de for decizional, si a trecut tacit de Camera Deputatilor in 28 iunie 2016.

Curtea Constitutionala se compune din noua judecatori numiti pentru un mandat de noua ani, care nu poate fi prelungit sau innoit. Trei judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de presedinte.
2135 de afisari


Echilibru si stat de drept ...
Geo7 [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 18:57
+13/13
"Curtea Constitutionala se compune din noua judecatori numiti pentru un mandat de noua ani, care nu poate fi prelungit sau innoit. Trei judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de presedinte."

Si unde este echilibrul daca 6 dintre judecatori sunt numiti de Parlament sau puterea legislativa? Trei dintre judecatori TREBUIE numiti de puterea judecatoreasca sau cei mai competenti magistrati alesi de judecatori si procurori. Acum avem o majoritate parlamentara impotriva ce isi face legi penru ea imotriva populatiei care poate alege 6 dintre judecatori pentru a vota la CCR pentru un grup de indivizi dubiosi care spun negrului alb doar sa scape de rigorile legii si de consecintele faptelor lor.
membrii CCR
liviu_ [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 19:05
+9/9
nu ar trebui numiti de oameni politici si punct.,..
inca 6 comentarii comenteaza