Un arheolog celebru "fabrica" singur artefactele pe care apoi le prezenta drept mari descoperiri - Hotnews Mobile
1 € 4,7576 1 USD 4,1981miercuri 20 feb 2019

Un arheolog celebru "fabrica" singur artefactele pe care apoi le prezenta drept mari descoperiri

de I.B. Miercuri, 14 martie 2018, 2:40
- a A+
Imagine
Arheologul James Mellaart, celebru pentru descoperirea unei uluitoare culturi neolitice in Turcia, denumite Catalhoyuk, care are o vechime estimata la 9.000 de ani, isi fabrica singur dovezile arheologice care sa-i sustina ipotezele, conform unui material publicat de Live Science.James Mellaart, care a murit in 2012, a fabricat singur o parte dintre decoratiunile murale "antice" pe care apoi le "descoperea" in situl de la Catalhoyuk. De asemenea, el a falsificat documentele prin care erau catalogate inscriptiile descoperite la Beykoy, un sat din Turcia, conform geoarheologului Eberhard Zangger, presedintele Fundatiei Luwian Studies. Zangger a examinat apartamentul din Londra ce a fost detinut de Mellaart intre 24 si 27 februarie, descoperind o serie de "prototipuri" ale unor decoratiuni murale si inscriptii despre care Mellaart sustinea ca sunt autentice, citeaza Agerpres .
2169 de afisari


TLDR
tudor74 [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 18:35
+4/4
Sa va traduc: Dumnezeu akbar, stiinta e o minciuna cu scopul sa vad duca in ispita.
Pseudo-stiinta
BEDE [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 12:09
-5/5
Deci, iata si falsuri materiale. Asta ca sa nu mai vorbim de teoriile popularizate in mass-media pentru a-i pacali pe oameni si a le crea imagini false asupra istoriei si asupra originii vietii si asupra altor chestiuni care nu in care nu sunt suficiente dovezi solide pentru a avea teorii coerente, care sa nu prezinte mari deficiente. Uneori se ignora in mod voit fapte semnificative care ce nu corespund cu ce urmareste cel care propune o teorie.
Greu de deosebit adevarata stiinta de pseudo-stiinta, nu de putine ori fiind manipulari cu scopuri economice si politice.
comenteaza