Femeile si realizarile lor puse pe panourile publicitare in Iran - Hotnews Mobile
1 € 4,6495 1 USD 4,0769luni 10 dec 2018

Femeile si realizarile lor puse pe panourile publicitare in Iran

de Cristina Filip Marţi, 13 martie 2018, 23:38
- a A+
Imagine
Un soldat, un fotograf de razboi si o olimpica sunt cateva dintre femeile care apar pe panourile publicitare din capitala Iranului, Teheran, intr-o miscare rara in tara conservatoare. Panourile publicitare prezinta realizarile unor femei iraniene, conform BBC.Printre acestea se numara inclusiv matematicianul Maryam Mirzakhani, care in 2014 a devenit prima femeie care a castigat medalia Fields - echivalentul Premiului Nobel pentru matematica. Femeia murit in 2017 in varsta de 40 de ani. Campania vine dupa ce un politician de partid pro-reforma a fost ales primar al orasului in 2017.

Utilizatorii din social media au sustinut miscarea neobisnuita, in timp ce unii au sugerat ca panourile sunt lipsite de sens si nu conduc spre o imbunatatire reala a statutului si drepturilor femeii. Saptamana trecuta o femeie din Iran care si-a dat jos valul in public in semn de protest impotriva legii jihabului a fost condamnata la doi ani de inchisoare.

Cine sunt femeile? Femeile alese sa apara pe panourile publicitare sunt intelectuale, artiste, atlete sau oameni de stiinta. Cateva dintre acestea sunt: Kimia Zonoozi-prima femeie iraniana medaliata la jocurile olimpice din vara anului 2016, Shahla Riahi- prima femeie director din Iran, Alenush Terian- fiziciana cunoscuta in Iran ca mama astronomiei moderne sau Maryam Amid-Semnani- una dintre primele jurnaliste care a fondat in 1913 un ziar pentru femei, Blossom
391 de afisari


Buna idee
Ochiana [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 0:45
+2/2
ne putem inspira si noi....ma gandesc ca suntem satui de femei celebre precum d-na Olgutza, Firea sau d-na Viorica Dancila.
In schimb sunt o gramada de femei capabile, inteligente , remarcabile care au facut mult mai multe pentru Romania decat sa se plimbe in taioare de mii de euro si sa debiteze prostii pe la tembelizoare;
Multe scriitoare, actrite, medici, femei de afaceri etc
comenteaza