UPDATE Florian Coldea, dupa ce a fost audiat 7 ore la Comisia SRI: Am servit statul vertical / Acuzatii ale unor oameni din mass media dintre care o parte ne cultivau cu multa insistenta - Hotnews Mobile
1 € 4,7509 1 USD 4,1988vineri 22 mar 2019

UPDATE Florian Coldea, dupa ce a fost audiat 7 ore la Comisia SRI: Am servit statul vertical / Acuzatii ale unor oameni din mass media dintre care o parte ne cultivau cu multa insistenta

de R.M. Marţi, 13 martie 2018, 19:28
- a A+
Imagine
Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, fara a numi explicit, ca nu intelege sintagma "stat paralel" si ca el a servit "statul vertical", "efort" la care "au participat si alte persoane care in prezent il redefinesc". Acesta a aparat, intr-o declaratie de presa in care nu a raspuns la intrebari, protocoalele de cooperare cu alte institutii, afirmand ca acestea au avut un "un caracter limitativ, pentru a preintampina eventuale excese" si au fost utile pentru a preveni si contracara riscuri la adresa Romaniei."Nu putem cel putin pentru moment sa organizam o conferinta de presa", si-a inceput Coldea declaratia, in fata ziaristilor, afirmand ca "audierile vor continua" si isi rezerva "dreptul" de a revenit la Comisia pentru controlul SRI cu "noi detalii care ar putea fi de interes".

"Cred ca am reusit sa atingem toate subiectele", a spus Coldea, afirmand ca raspunsurile sale s-au referit la "o serie de chestiuni, alegatii, acuzatii ale unor fosti sau actuali beneficiari (de informatii secrete), ziaristi, oameni de media dintre care o parte ne cultivau cu multa insistenta, dar si fosti colaboratori din SRI".

Acesta a sustinut ca "separat de combaterea coruptiei" in perioada mandatului sau a "realizat obiectivele" serviciului secret, inclusiv combaterea riscului terorist si contraspionajul, in conditiile in care "multe tari cu capabilitati mai mari decat ale Romaniei au fost serios afectate".

"Siguranta Romaniei asa cum o resimt cetetanii azi nu e un dat, asa cum din pacate extrem de multi considera, ci rezultatul unui eforturi institutionale si sacrificii indivviduale", a spus Florian Coldea.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a mentionat ca nu intelege "sintagma" (celebrul "stat paralel", n.r.) cu care azi e redefinit statul.

"Ma pot referi doar la statul vertical (...) pe care l-am servit puternic si protectiv in slujba Romaniei si pe care il cunosc" iar "la acest efort au participat si alte persoane si persoane" dintre care unele, din "varii motive" "il redefinesc" in prezent, a sustinut acesta.

"Atrag atentia ca desi inteleg atractia pentru mister, povesti cu spioni, contraspioni, precum si frustrarea unora si nevoia unora de a inventa alte vinovatii, aceste demersuri risca sa se transforme intr-o adevarata vanatoare de vrajitoare care afecteaza institutiile fundamentale ale statului roman si prin asta capacitatile democratice de aparare a Romaniei asa cum au fost ele definite de lege si de normele euroatlantice pe care unii pretind ca le apara", a mai spus acesta, in incheierea declaratiei sale.
6338 de afisari


Romania condusa de trepadusi
Razvan_M [utilizator], Marţi, 13 martie 2018, 23:24
+12/12
Dragnea se ocupa cu ciordeala de peste 20 de ani. Dosarele i-au aparut de vreo 5. In restul de 15, cat a furat cu harnicie, ce au facut institutiile? Au astepta sa creasca in politica pt. a-l putea santaja?

Nu-mi place PSD si nu=-mi place ciordeala pe care o practica, dar sunt foarte dezamagit de institutiile statului care cica se ocupa de partea de securitate. Cu asa institutii, Romania sunt sigur ca a fost penetrata pe toate partile.
Vertical, vertical, dar era paralel sau nu?
andipetre [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 2:17
+10/10
Simpatice cuvintele folosite de politicieni in perioada asta. Unii trag segmente verticale, altii vorbesc de drepte paralele, insa stim cu totii ca, pana la urma, la ei toate astea se intersecteaza ferm cand apare "interesul national". Adica atunci cand se pun cu totii de acord cum pot castiga cu totii sifonand banii natiunii.

In rest, sunt cu totii cam oblici in ceea ce priveste unghiul (si statul de) drept.
inca 16 comentarii comenteaza