Gala Oscar 2018, care a avut loc duminica noapte in Los Angeles, a inregistrat cea mai slaba audienta din istoria evenimentului in Statele Unite ale Americii, aceasta fiind urmarita de 26,5 milioane de telespectatori, scrie news.ro, care citeaza hollywoodreporter.com.

Audienta evenimentului, difuzat de televiziunea americana ABC pe parcursul a aproape patru ore, a scazut cu 19% fata de cea inregistrata de editia de anul trecut, cand show-ul a fost urmarit de 32,9 milioane de telespectatori.

Astfel, gala Oscar din acest an a avut de departe cea mai slaba audienta din istoria editiilor ale caror audiente au fost inregistrate, avand cu peste 5 milioane de telespectatori mai putin fata de editia din 2008 (31,8 milioane de telespectatori).

Difuzata pe parcursul a trei ore si 50 de minute, gala Oscar din acest an a avut cea mai mare perioada de difuzare in 11 ani, desi a depasit durata editiei precedente cu un singur minut.

Aceasta audienta slaba ar putea fi justificata de mai multi factori, precum durata de aproape patru ore a evenimentului, dar si nominalizarea unor filme cu incasari mai mici, precum "Darkest Hour" si "Call Me By Your Name" pentru principalele premii.

Cea mai urmarita editie Oscar din istoria show-ului a fost cea din anul 1998, cand "Titanic", una dintre cele mai profitabile filme din toate timpurile, a fost desemnata "cel mai bun film".

Lungmetrajul "The Shape of Water", regizat de Guillermo del Toro, a primit, duminica noapte, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar, care a avut loc la Los Angeles, filmul fiind recompensat de Academia Americana de Film cu patru premii - la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai buna scenografie" si "cea mai buna coloana sonora" (Alexandre Desplat).

"Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee la aceasta gala, iar "Three Billboards outside Ebbing, Missouri", doua, la fel si "Blade Runner 2049", de Denis Villeneuve, "Darkest Hour", de Joe Wright, si animatia "Coco".

Gala Oscarurilor a fost, anul acesta, marcata de campaniile "Time s Up" si "#MeToo", care sprijina femeile victime ale abuzurilor in diverse domenii de activitate. In plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.

Actritele Ashley Judd, Annabella Sciorra si Salma Hayek au vorbit despre diversitate, miscarea #MeToo, femeile din industria cinematografica, iar discursul lor a fost completat de un montaj in care mai multe personalitati de la Hollywood au sustinut punctul lor de vedere.

Ceremonia a fost prezentata de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.