Ura, scarba, repulsie. Injuratura, ocara. Imprecatie, invectiva, sudalma, suduiala, imbalatura, sictireala. Un registru infinit a fost activat impotriva Adinei Pintilie. Mai stie cineva ca Adina Pintilie a castigat Ursul de Aur la Berlin?

HotNews.roFoto: Hotnews

Bagati-va Ursiiᅡ in fund!. Un film cu un continut trivial n-are ce cauta la un festival cultural."Huo! Masturbatoareo!, "Pintilie, plimba Ursul", Romania voiarista, Romania marturbeaza Ursul - sunt cateva vorbe, dintre cele cu putinta de scris.

In fapt, in afara spectatorilor de la Berlin si a cel putin zece oameni din Romania nimeni n-a vazut filmul. Poate ceva mai mult, daca adaugam echipa de productie si criticii de film.

Iat-o pe Iulia Blaga, pe Hotnews, avand un dialog cu regizoarea si facand o cronica de prima impresie.

Credeti ca a fost citita cronica Iuliei?

Nu destul. Reactia a fost "de milioane", contondenta. Bucurestiului nici nu-i trebuie filmul. Noi stim filmul, este o mare porcarie, e o ofensa adusa artei si Romaniei. Europa a decazut atat de mult, noi, Romania, bine facem. Sa nu care cumva sa intre Ursul de Aur in Romania. Suntem natiune, nu animale!

Uite comentarii chiar in subsolul articolului:

"Va trebui sa cerem voie pentru a ne exprima indoiala cu privire la capacitatea artistica a dezaxatilor. In ritmul asta vom avea spitale psihiatrice pentru cei normali, in lumea celor tampiti. Dar parca nu este deja cazul?Poponautii mor pe capete de la nebunia lor - nu e compatibila cu rasa umana, dar ce sa-ntelegi daca esti sarit de pe ax."

De ce nu ne bucuram de succes? Ieri, azi, mereu:

1. Ne suntem suficienti. Ursi in hibernare

N-am timp sa vad, ascult, cunosc: stiu eu mai bine. E vremea social media. N-am timp cu prostii. Ursule, OUT!

2. Ura noastra de acasa abia asteapta sa se reverse

Doar citind subiectul ne desertam sacul de prejudecati. Ce-i cu sex, cu minoritati e de pus la zid.120BPM, Soldatii. Poveste din Ferentari-filme lansate in prezentul apropiat au fost executate public de catre grupuri nationaliste, extremiste.

3. Analfabetismul functional

De la politicieni in jos, majoritatea este Urs. In limbajul puscariasilor inseamna nu stii, nu citesti, n-ai vazut. Si stiu ca artistii sunt ciudati, damblagii, schizofrenici, sinucigasi. Cine nu citeste, nu cunoaste crede ca artistul vorbeste o ciripeasca. Artistii sunt stranii. Sa fii strain in Romania este o meserie pentru artisti.

4. Romanul se realizeaza in strainatate, plimba Ursul

Romania traieste sindromul ¬Nu ma atinge-ma¬ si nu-i nimic nou. Suficienta tine de caracter. Ura tine de 7 ani de acasa. Analfabetismul este boala societatii. Si toate astea fac sindromul ¬Nu ma atinge-ma¬. Nu ma atinge nimic. Cunoasterea? Mi se apleaca.

Paradox, nu?Cultura e cea mai gaina proasta a natiunii, pe care o iubesc, ca pe sufletul meu. Pai, sa nu moara Ursul ala care ne premiaza gaina?