Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a decis duminica, in urma unei intruniri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), suspendarea cursurilor in toate scolile din judet in zile de luni si marti, anunta Agerpres.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Potrivit inspectorului general al ISJ Dolj, Monica Suna, cursurile se suspenda din cauza conditiilor severe de ger, vant si ninsori.

"In urma intalnirilor din cadrul CJSU si in conformitate cu prevederile Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, Consiliul de administratie al ISJ Dolj a hotarat suspendarea cursurilor la nivelul judetului Dolj, in zilele de luni - 26 si marti - 27 februarie 2018 ca urmare a conditiilor severe de ger, vant si ninsori", a precizat inspectorul general al ISJ Dolj.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anuntat ca, in functie de evolutia vremii, inchiderea scolilor si liceelor ar putea fi prelungita.

"Avand in vedere atentionarile meteorologice cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificari sustinute ale vantului, ninsori puternic viscolite si vizibilitate scazuta, dar si temperaturi foarte scazute, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat hotararea sa inchida scolile si liceele in perioada 26 - 27 februarie 2018. Ne-am gandit la siguranta craiovenilor, dar mai ales a elevilor. In functie de evolutia vremii, in urma analizarii situatiei operative existente la nivelul judetului, masura inchiderii scolilor ar putea fi prelungita", informeaza Genoiu intr-un comunicat de presa.