Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmeaza sa dezbata joi cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat si vicepremierul Paul Stanescu, scrie Agerpres. Este al treilea termen in acest proces, primele doua fiind amanate pe motive de procedura.

In 25 ianuarie, Paul Stanescu declara ca va demisiona din functie daca va fi inculpat in acest dosar.

'In 2010, Curtea de Conturi a facut verificari de fond, a spus ca totul e in regula. Dupa aceea, un cetatean a carui identitate, spune DNA, nu a fost gasita a facut o sesizare in dosarul cu finantarea echipei de fotbal Alro Slatina si au inceput cercetarile. DNA Craiova a avut un expert, au verificat daca exista prejudiciu, DNA Craiova a zis ca nu exista prejudiciu si in baza constatarilor au dat neinceperea urmaririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea acestui dosar. Nu stiu care e cauza. (...) Mai sunt inca trei auditori de la Curtea de Conturi citati in acest dosar si s-a amanat. Ceea ce va pot spune eu este un lucru clar: in momentul in care voi deveni inculpat in acest dosar, eu, Paul Stanescu, ii voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie sa stiti de la mine. Declaratia mea este o certitudine. (...) Eu cred ca totul a fost legal', spunea atunci Paul Stanescu.

Cererea DNA a fost inregistrata in data de 17 ianuarie 2018, iar alaturi de Stanescu acuzati in acest dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotosman si Remus Manolache.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curtii de Conturi si are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judetean Olt, in legatura cu finantarea unei echipe de fotbal.

Paul Stanescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Olt in perioada iunie 2008 - iunie 2016.