Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri ca el este "adeptul pietei libere", care are "mecanismele necesare pentru a se regla", cand a fost intrebat de ziaristi cum comenteaza proiectul de lege al senatorului PNL Daniel Zamfir care ar urma sa modifice Ordonanta de Guvern 13/2011, astfel incat dobanda pentru creditele ipotecare nu va depasi de 2,5 ori dobanda de referinta a BNR.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

"Eu sunt adeptul pietei libere. Piata are mecanismele necesare pentru a se regla" iar "statul nu trebuie sa intervina (...) decat daca sunt derapaje", a raspuns Eugen Teodorovici.

Comisiile de buget, economica si juridica au acordat marti raport de admitere cu amendamente acestei propuneri legislative.

"Plafonarea dobanzilor efective anuale, am stabilit si s-a votat ca dobanda pentru creditele ipotecare sa nu depaseasca de 2,5 ori dobanda de referinta a Bancii Nationale. Astazi dobanda BNR fiind de 2,25, asta inseamna ca dobanda maxima care poate fi perceputa pentru creditele ipotecare ajunge undeva la 5,4%", a afirmat marti senatorul PNL Daniel Zamfir, unul dintre initiatorii propunerii legislative.