"Uniunea Europeana are o noua propunere privind migratia, care nu este buna pentru noi, deoarece in centrul acesteia este asezata relocarea obligatorie a imigrantilor in tarile membre ale UE", a declarat luni, la Sofia, premierul Ungariei, Viktor Orban, dupa incheierea discutiilor cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a carui tara indeplineste in prezent presedintia rotativa a UE, potrivit MTI si Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viktor Orban a subliniat ca numarul imigrantilor care urmeaza sa fie primiti in mod obligatoriu creste tot mai mult, iar potrivit noii propuneri Ungaria ar trebui sa primeasca anual 10 mii de persoane. Se pare ca este vorba despre un sistem de cote obligatorii, fara sa fie stabilit un prag maxim, a afirmat premierul ungar, care a adaugat: "dicutiile privind cotele obligatorii au un efect stimulator asupra migratiei, care este periculoasa asupra sigurantei noastre publice, bunastarii si culturii crestine".

Viktor Orban a anuntat ca Ungaria a elaborat propria sa propunere, a carei esenta este ca UE trebuie sa aseze in centrul gandirii sale nu relocarea imigrantilor, ci apararea granitelor. "Nu are sens sa vorbim despre relocare pana cand nu garantam apararea granitelor", a conchis premierul Ungariei.