Asa-ti vine chef de licitatii si fotbal. Este un gol in cultura saptamana asta… Ceva Slanina Fest la Cluj, o Cafenea a lui Purcarete la Iasi. Si o Conferinta a lui Mircea Dumitru "Despre teama de adevăr. Frământări ale unei epoci confuze". In Bucuresti. Baga banul. liciteaza pentru un Corvette, daca ai chef. Si vezi ciolaneala. Se joaca derbyurile Dinamo-FCSB, CFR Cluj-Astra. Apropo, tu unde mergi in weekend?

PerspektivaFoto: Hotnews

Uite: sambata CFR Cluj-Astra. Duminica Dinamo-FCSB. Despre fotbalul-ciolaneala am citit o carte, ba, nu, doua.Critchley cu prostealacu Fotbalul.Si Gutu cu analiza sa despre Dinamo si paralela cu lumea corporatistilor.

Chiar asa: in capul nostru s-a creat separarea dintre fotbal si cultura. Cica una e pentru prosti, cealalta pentru rafinati. Sa fim seriosi. Fotbalul e pentru trup, ce-i cultura pentru capatana.

Ai un gol in cap?

Faci antrenament si dus cu experiente, castigi! Or,Critchleysi Gutu spun asta. De traiesti cu mintea ta ce ti se intampla, fotbalul este o experienta cum rar gasesti. Poti sa citesti intai o carte sau nu, emotia e cu tine. Goooool sau esec, bara tin de piciorul omului, de antrenarea lui, dar si de concentrare, alungarea stressului, incredere in sine.

Chestii pe care nu le poti face decat cu neuronul tau. Fotbalul e cultura. Cultura e fotbal.

Cum e ca nu-ntelegi o carte? Pai, trebuie sa te concentrezi, sa faci un dus, sa-ti aduni mintile si sa-ti bagi nasul in eveniment. Teatru, Interventie, carte, film, ce vrei tu… Sa-nceapa fericirile de weekend.

Vineri, 16 februarie Inainte de fărșang (Postul Pastelui), infige-te in slana si snitele.

La Cluj, unde-i SlanaFest.

Dupa, Ia-ti de pe net un Pontiac de plictiseala.Silver Streak. Din 1948. Porneste de la 20000 euro. Licitatia la ora 8 seara, se-nchide.

Sauun Chevrolet - Corvette Crossfire-Injection 350CI V8 T-top Targa din 1982.

Eu mi-as lua harb ruginit. Ford USA - F1 - 1951. Mi-este si aproape,ma duc si mi-l aduc din Appingedam.Ajung in 23 de ore. 2200 de kilometri.

Sâmbătă, 17 februarie In crucea noptii du-te la Chef

Cu porcarii, bere si damian draghici la beraria H. In mhalaua Herastraului.In Bucuresti.

Iasi: Cafeneaua Silviu Purcarete . Comedie uite aici:

Duminica, 18 februarie, ora 11.00,la Sala Mică a TNB, Mircea Dumitru ne va vorbi "Despre teama de adevăr. Frământări ale unei epoci confuze".

Uite o idee despre ce-o sa spuna Rectorul Universitatii Bucuresti:“Sigur că, în ultima vreme, ni s-a spus din ce în ce mai apăsat că vom trăi într-o perioadă în care oamenii, instituțiile − politicienii, mai ales − vor fi din ce în ce mai puțin preocupați de ideea de adevăr și de ideea de a stabili fapte. Iar expresiile care au fost folosite pentru a desemna aceste noi realități sunt "post-adevăr", "fapte alternative" sau, de ce nu, "eșecul noțiunii de adevăr obiectiv". Toate acestea, vreau să vă spun deschis de la început, pentru mine nu sunt altceva decât simptome ale unei frici iraționale de cunoaștere. Este un gen de iresponsabilitate epistemică, ce devine din ce în ce mai vizibilă în societatea de astăzi.”

Uite, dupa doza de Frica de adevar. Urmeaza: jazz si desert:

400 ml lapte cocos, 200 ml lapte de vaca, 3 foi gelatina, 50 g zahar, 1 mango, 3 bucati de fructul pasiunii. Iese panna cotta.Vezi reteta de la Bistro Margot.

Merge cu un Primitivo.

Desert? Sunt si David Benoit & Marc Antoine Caminando (Album So Nice! 2017)

DAVID BENOIT & MARC ANTOINE | So Nice

Seara ia si o portie de limba romana de la Sanda Golopentia.Infantilismul cu care vorbesti limba romana este dovada felului in care ai habar de lumea ta si de cat de habarnist conduci afacerile.

Sau viseaza la dragoste.Ai antologie de poezie si dragoste de amor. Romanesti.

Fa-ti planuri.Miercuri este Eveniment la Cabinetul de Perpektive. Vino s-o intrebi despre amorurile de-altadata pe Constanta Vintila Ghitulescu. Ne vedem Miercuri.