Augustin Lazar cere CSM sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata atacuri lansate la adresa justitiei in ultimele zile - Hotnews Mobile
1 € 4,6644 1 USD 4,0999miercuri 21 nov 2018

Augustin Lazar cere CSM sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata atacuri lansate la adresa justitiei in ultimele zile

de R.M. Miercuri, 14 februarie 2018, 14:18
- a A+
Imagine
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, care conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei justitiei, sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata atacuri lansate la adresa justitiei in ultimele zile.Intr-un mesaj publicat pe contul de Facebook al Ministerului Public, Augustin Lazar "dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei in mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate in proceduri judiciare in curs, unele condamnate definitiv".

Acesta afimra ca "respinge ferm generalizarea la nivelul intregii activitati a procurorilor a incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de magistrati procurori cercetati disciplinar" si precizeaza ca "sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate in media".

In acelasi timp, procurorul general "dezavueaza actiunile de instigare publica la interventia politicienilor in activitatea judiciara pentru demiterea unor procurori cu functii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevazute de art. 51 al. 2 si 7 din Legea nr. 303/2004, precum si prin infrangerea principiului constitutional al separatiei puterilor in stat".

"Procurorul general isi manifesta increderea in capacitatea sistemului judiciar din Romania de a-si indeplini misiunea de infaptuire a justitiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, isi manifesta increderea in capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea si rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de abateri disciplinare", se arata in acest mesaj, in care se reafirma ca "problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei".
1862 de afisari


Daca eu afirm despre tine ca esti
CaiusCosades [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 17:49
+4/6
o panarama ticaloasa cu vocatie penala dobandita genetic este necesar ar fi suficient ca sa fi suspendat functia publica pe care o ocupi? Sau doar in situatia in care ar exista, in ceea ce te priveste, o suspiciune intemeiata ca furi (ceea ce pentru un psd-ist functionar public nu ar fi din cale afara) Si pentru ca aceasta suspiciune ar putea fi sustinuta de probe ai putea fi trimis in judecata. Intr-o atare situatie, functionarule public pesedist hot tu ar trebui sa fii suspendat. Ca sa nu mai furi. Asta pana te judeca. Dupa, mergi si la parnaie. Daca nu fugi intre timp intr-o tara cu care nu avem acord de extradare.
Pai tu crezi ca ...
paonipao [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 15:46
+3/7
In Procuratura este ca la psd, Dragnea centreaza si tot el da cu capul?!
Procurori pot fi cercetati de inspectia judiciara...
CSM da verdictul dupa...
Var placea voua bolsevicilor sa-i dati pe toti afara din sistemul judiciar si sa va puneti hotii si coruptii vostrii sa conduca!
inca 12 comentarii comenteaza