Presedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, marti seara, la Digi24, ca in aceste zile asistam la "un linsaj bine orchestrat" la adresa DNA, el adaugand ca formatiunea sa o sustine "categoric" pe Laura Codruta Kovesi pentru a asigura in continuare conducerea institutiei.

Dan BarnaFoto: HotNews.ro

"In aceste zile functioneaza un linsaj din acesta bine orchestrat, vedem ca este o actiune impotriva procurorilor in cadrul unor procese mai largi pe acest subiect (...) Ceea ce vedem e un linsaj clasic pornind de la filiera Sebastian Ghita, e un subiect clasic de film de mafioti (...) Guvernul este folosit ca si casa de avocatura a lui Liviu Dragnea. Noi suntem aici pentru ca statul este condus de persoane condamnate, de infractori. Cat timp nu rezolvam aceasta problema de moralitate si de functionare a statului nu avem nicio sansa sa ne dezvoltam si sa mergem spre ceea ce vrem sa fie Romania, un stat european, un stat modern", a declarat Dan Barna, la Digi 24.

El a adaugat faptul ca miza majora este ca "institutiile trebuie sa functioneze si DNA a aratat ca functioneaza", potrivit Agerpres.