Claudiu Manda vrea zona de securitate clasa I pentru incintele din Parlament in care Comisia SRI isi desfasoara activitatea - Hotnews Mobile
1 € 4,6671 1 USD 0,7172marţi 23 oct 2018

Claudiu Manda vrea zona de securitate clasa I pentru incintele din Parlament in care Comisia SRI isi desfasoara activitatea

de I.R. Marţi, 13 februarie 2018, 18:15
- a A+
Imagine
Incintele in care Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI isi desfasoara activitatea ar putea deveni zone de securitate clasa I, dupa ce conducerea comisiei a trimis marti o solicitare Secretariatului General al Camerei Deputatilor in acest sens."Am decis sa sesizam Secretariatul General al Camerei Deputatilor ca incintele in care comisia isi desfasoara activitatea, fie birouri, fie sala de plen - sa fie parcursi pasii necesari pentru ca acestea sa fie declarate si sa corespunda exigentelor zonei de securitate clasa I. Nu putem sa discutam aspecte care inseamna secret de stat, secret de serviciu sau secret de stat de importanta deosebita in niste sali in care ar putea exista pericolul scurgerii de informatii", a anuntat presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, daca exista o zona securizata la nivelul PM din Palatul Parlamentului, "este foarte bine".

"Exista exigentele legislatiei in care persoanele care intra trebuie sa respecte anumite norme, exista protectia ca aceste informatii sa nu fie preluate din afara acestei camere. Daca sunt respectate, este foarte bine, daca nu, Camera Deputatilor ar trebui sa parcurga pasii necesari ca toate aceste exigente legislative sa fie respectate. Nu exista audit, sunt niste dotari minime necesare care trebuie sa fie, e clar ca Secretariatul Camerei Deputatilor trebuie sa urmareasca daca exista si exista institutii - iar ORNISS si SRI care auditeaza si dau astfel de certificat, inclusiv stabilesc procedurile si pasii de urmat cand se intra in sala, cand se iese din sala. Credem ca atunci cand discutam subiecte care fac referire la documente secrete trebuie sa respectam litera legii, chiar daca pana acum nu s-a intamplat niciun incident", a adaugat senatorul PSD.
747 de afisari


d c nu buncar anti-atomic?!
liviu_ [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 18:27
+1/1
care sunt motivele pt aceasta cerere?!
dau doar sa mai ardem aiurea banii prostilor?!
Si ce daca?
Daniels22026 [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 18:51
+1/1
Exista un milion de optiuni prin care oamenii pot transmite informatii fara sa fie depistati. Degeaba sunt incintele si procedurile perfecte. Nimeni nu are acces la mintea omeneasca.
inca 2 comentarii comenteaza