Eugen Teodorovici, despre eventualitatea ca viitoarele mame sa aiba o indemnizatie mai mica: Sunt cateva astfel de spete / Joi venim cu o propunere de modificare astfel incat si aceasta situatie sa fie acoperita - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,1917sâmbătă 16 feb 2019

Eugen Teodorovici, despre eventualitatea ca viitoarele mame sa aiba o indemnizatie mai mica: Sunt cateva astfel de spete / Joi venim cu o propunere de modificare astfel incat si aceasta situatie sa fie acoperita

de R.M. Marţi, 13 februarie 2018, 12:00
- a A+
Imagine
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut marti ca exista "cateva spete" in care viitoarele mame ar putea pierde bani la indemnizatia a copilului, in urma recentelor modificari legislative, dar acestea vor fi rezolvate joi, in sedinta saptamanala a guvernului."Sunt cateva astfel de spete", a spus ministrul, intrebat de ziaristi despre informatiile aparute in mediul online potrivit carora viitoarelor mame ar putea sa le fie calculata o indemnizatie mai mica.

Incepand de azi, au loc discutii la Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, Casa de Pensii si Casa de Asigurari Sociale, astfel incat "joi sa venim cu o propunere de modificare astfel incat si aceasta situatie sa fie acoperita", a afirmat Teodorovici.

"Am mers pe principiul ca nimeni sa nu piarda, nimeni sa nu aiba de suferit", a adaugat el, sustinand ca "azi cel tarziu maine se vor inchide discutiile".

"Daca mai apar alte situatii, sper sa nu mai fie cazul", alte eventuale probleme vor fi rezolvate la nivelul comisiilor parlamentare, unde "se mai pot aduce si alte amendamente", a mai spus Eugen Teodorovici.
6018 afisari


Deci o sa ia bani si de la mame,
emil bobu [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 12:18
+15/15
PSDistii sunt atat de cretini incat nu vad nici exodul in masa care se petrece, nici sporul natural negativ, nu-i intereseaza, numai Dragnea sa scape de justitie.

Oamenii astia sunt bolnavi mintal.
...
cartograful [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 13:27
+13/13
@galeo, exista natalitate buna si natalitate proasta, da stiu, nu e politically correct, nu ma intereseaza. Natalitatea buna e cea in familiile mijlocii unde ai interesul sa cresti numarul de copii care se vor bucura de toate conditiile afectiv-emotionale, materiale, spirituale, educationale si care vor deveni cetateni in adevaratul sens al cuvantului. Exista si natalitate nedorita, in familiile sarace si foarte sarace, unde pe fondul lipsei de educatie se nasc oricum copii, care au nesansa de a creste intr-un mediu abuziv devenind la randul lor abuzatori sau oameni certati cu societatea.
Actualul sistem de 85% pentru mame este bun si ar trebui suplimentat cu inca ceva: modalitati clare si eficiente pentru reintegrarea profesionala a mamelor. Cum ar fi de exemplu gratuitate pentru o forma de invatamant/pregatire superioara pt. mama. De exp. ai liceul si faci copil, dupa aia 2 ani ai bursa ca sa te duci la facultate. Sau ai 30 de ani, esti corporatista sau posesoare IMM si ai copil dupa aia doi ani statul iti asigura gratuitate pt. masterat/doctorat sau 2 ani de facultate sau forme de formare profesionala continua. Doar educatia poate rezolva problema unui spor demografic sustenabil nu importul de forta de munca ieftina (sclavi moderni) sau facutul de copii la norma. Si adevarat, nici statele occidentale n-au rezolvarea problemei dar asta nu e o scuza ca sa nu o cautam. In ce priveste banii, o demografie sanatoasa e o conditie de baza a insasi existentei neamului respectiv. A te zgarci la asta e ca si cum ti-ai cumpara cea mai ieftina mancare si asistenta medicala in timp ce iti cheltui banii pe haine scumpe si ultimuil model de telefon. Dar stai ca tocmai am avut o revelatie...astia suntem noi, romanii!
inca 22 de comentarii comenteaza