Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care defineste zonele din estul tarii aflate sub controlul fortelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia, anunta BBC. Moscova a condamnat decizia, apreciind ca nu poate fi considerata decat pregatire pentru "un nou razboi", scrie news.ro.

Legea privind reintegrarea regiunii a fost sustinuta de 280 de parlamentari, Rusia fiind numita stat "agresor", dupa discutii aprinse care au durat trei zile.

"Federatia Rusa comite o agresiune impotriva Ucrainei ocupand parti ale teritoriului sau", se arata in document, care acuza Moscova ca si-a trimis fortele armate in regiunile Donetk si Luhansk si nu se conformeaza cerintelor impuse de incetarea focului.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia ca isi tirmite trupe in regiune si ca ii inarmeaza pe separatisti.

Moscova neaga acest lucru, dar recunoaste ca "voluntari" rusi ii ajuta pe rebeli.

Ministerul rus de Externe acuza Kievul, intr-o declaratie emisa joi, ca incearca sa rezolve prin forta conflictul din estul tarii. De asemenea, Moscova a sustinut ca noua lege incalca acordul de pace de la Minsk, din 2015.

Cresterea tensiunilor intre Kiev si Moscova are loc la cateva saptamani dupa ce Ucraina si separatistii au facut un schimb de prizonieri care a implicat sute de persoane.