Premierul britanic, Theresa May, si presedintele francez, Emmanuel Macron, au semnat joi un nou tratat privind controlul imigratiei tarile lor, cu prilejul celui de-al 35-lea summit franco-britanic, la Academia Regala Sandhurst, in apropiere de Londra, transmite AFP.

Noul tratat vizeaza "intarirea gestionarii comune a frontierei dintre cele doua tari cu un tratament imbunatatit al minorilor neinsotiti solicitanti de azil", potrivit unui comunicat dat publicitatii la finalul intrevederii dintre presedintele francez si prim-ministrul britanic, potrivit Agerpres.

Celebrata de Theresa May si Emmanuel Macron, cooperarea franco-britanica pusa la incercare de Brexit, scrie insa Le Monde.

Consolidarea UE, al carei presedinte francez se vrea campion, este in contradictie cu Brexitul, iar dl Macron este suspectat de Londra ca vrea sa se foloseasca de ea pentru a obtine numarul maxim de locuri de munca si institutii financiare din City pentru Paris. Cu toate acestea, seful statului este vazut in Regatul Unit ca fiind omul forte al Europei, cel putin in timp ce Angela Merkel este ocupata cu formarea unui guvern.